KOSTINA MAJKA POMAGALA KLANU VELJKA BELIVUKA! Veštačila predmete najtežih zločina, ključne dokaze uništavala!

Autor:

Hronika

05.05.2024

09:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Prema Mijani Kecmanović podignuta je optužnica jer je na čauri u kabinetu istorije pronađen DNK koji pripada majci dečaka ubice.

KOSTINA MAJKA POMAGALA KLANU VELJKA BELIVUKA! Veštačila predmete najtežih zločina, ključne dokaze uništavala!

Foto: ST/Vladimir Lukić, Printscreen

miljana kecmanović

Majka Koste Kecmanovića koji je odgovoran za masakr u OŠ "Vladislav Rubnikar" je ugledni stručnjak u Beogradu. Naime, ona je asistent na Biološkom fakultetu u Beogradu i bavi se pored održavanja nastave i istraživačkim radom.

Majka dečaka ubice raspolaže ozbiljnim bogastvom. Ona poseduje sledeće nekretnine:

- stan kod Vukovog spomenika od 47 kvadrata i parking-mesto na istoj lokaciji

- polovina stana na Vračaru od 57 kvadrata
- polovina stana na Zvezdari od 91 kvadrat
- polovina udela na porodične kuće u Nišu
- polovina pomoćnog objekta od 40 kvadrata u Nišu
- automobil fijat 500, 2017. godište.

Majka monstruma, prema onome što su objavili mediji, obilazila je nekoliko notara da bi prepisala imovinu na druga lica.

- Pojavila se u nekoliko notarskih kancelarija, ali su je u svakoj odbili - preneli su mediji.

Portal Republika u Nišu otkrivo je da Miljana Kecmanović poseduje kao suvlasnik čak 12 parcela, ukupne površine oko 20 ari placa.
Takođe, ona poseduje, prema našim saznanjima i osam placeva u Paraćinu. Cene placeva u niškom delu grada u kome se nalaze Miljanini posedi kreću se i do 4.000 evra po aru. S druge strane, u zavisnosti od infrastrukture i drugih faktora, cene placeva u Paraćinu dostižu čak i 12.000 evra po aru. Ovo je samo jedan deo njene imovine, u vlasničkom ili suvlasničkom svojstvu, koja se proteže i na druge nekretnine.
Prema nezvaničnim saznanjima, Miljana je u jednom trenutku planirala da
iskoristi svoje placeve za pokretanje privatnog biznisa, tačnije za uzgoj malina ili neke slične kulture.

Odluka Apelacionog suda i optužnica protiv Miljane Kecmanović

Pored toga, Apelacioni sud u Beogradu saopštio je da je potvrdio prethodno rešenje Višeg suda u Beogradu kojim je određena zabrana otuđenja imovine roditelja maloletnog Koste Kecmanovića. Kako navode u saopštenju, određeno je i da se sredstva Miljane Kecmanović u iznosu od čak 2,7 miliona evra u dinarskoj protivvrednosti prebace na javnog izvršitelja koji će ih čuvati u depozitu do pravosnažnog okončanja parničnog postupka koje su pokrenule porodice stradale dece.

- Takođe je sud odredio i da se popišu i oduzmu gotovina, nakit i hartije od vrednosti od majke, koji se nalaze na svim adresama kuća, stanova i računima, odnosno sefovima i da se polože na račun javnog izvršitelja.

Narodnoj banci Srbije, Organizaciji za prinudnu naplatu i javnom izvršitelju je naređeno da svu ušteđevinu Miljane Kecmanović na tekućim računima zaplene do iznosa od dva miliona 700 hiljana evra u dinarskoj protivvrednosti. Uz to, MIljana je obavezana da priloži gotovinu i nakit. 

- Taj novac biće depozit koji će se čuvati kod izvršitelja do pravnosnažnog okončanja parničnog postupka - rekli su iz Apelacionog suda u obrazloženju rešenja kojim je potvrđena prvostepena odluka, a kako je izvor Republike rekao, Miljana se žalila na ovakvu odluku.

Prema Mijani Kecmanović podignuta je optužnica jer je na čauri u kabinetu istorije pronađen DNK koji pripada majci dečaka ubice.

- Protiv nje se vodi postupak zbog nedozvoljenog nošenja i držanja oružja. Na jednoj čauri u kabinetu istorije je pronađen njen DNK - naveo je tužilac Stefanović.

Miljana Kecmanović kao veštak u kriminalnim slučajevima protiv Veljka Belivuka

Ona je kao stručnjak u svojoj oblasti, bila veštak u slučajevima protiv Veljka Belivuka i njegovog klana. Međutim, u tim predmedima DNK dokazi, ključni za dokazivanje ubistava su volšebno uništavani, kontaminirani, dok su u pojedinim slučajevima bili neupotrebljivi za sud i presudu. 

- Kecmanovićeva, inače zaposlena na Biološkom fakultetu u Beogradu, važi za izuzetno cenjenog sudskog veštaka, jednog od najboljih u svojoj struci. Zbog toga je bila angažovana na najsloženijim slučajevima, na primer kada je trebalo izolovati DNK materijal iz mnogobrojnih pomešanih tragova. Takvi predmeti su uglavnom vezivani za Belivukovu i Miljkovićevu kriminalnu bandu - podseća naš sagovornik.

Miljana Kecmanović je najčešće sarađivala sa poznatim parom forenzičara, Dušanom Keckarevićem i njegovom sestrom Milicom Keckarević Marković. Naime, na dokumentu do kog je došao portal Republika se jasno vide potpisi ovo troje veštaka ispod zaključka vezanog za jedan od slučajeva na kom su zajedno radili.

- Kecmanovićeva je bila veštak i u predmetu ubistva Filipa Lepojevića, navijača FK Rad, 5. septembra 2020. Za ovaj zločin su optužena braća Uroš, Petar i Radovan Rakočević, za koje se sumnja da su bliski Belivuku, koji je kriminalnu karijeru i počeo s Banjice, gde je bio vođa navijača. Tokom suđenja, ona je rekla da na čauri metka nema DNK optužene braće, već samo ubijenog Lepojevića - podseća izvor našeg portala i dodaje:

- Kecmanovićeva je tada naglasila da je analizom pet metaka utvrđeno da je na njima mešoviti DNK Petra i Uroša, ali da se ne može tvrditi da pripada jednom od njih. Pravdala se da je jednim brisom uzet trag sa svih pet metaka.

Miljana Kecmanović i pokušaj obezbeđenja privatnosti

Miljana Kecmanović majka Koste Kecmanovića dečaka monstruma sa Vračara, raspitivala se i za obezbeđenje, za to kako sebi može da obezbedi nedodirljivost, saznaje Republika iz njoj bliskih krugova. Miljani smeta što je novinari snimaju i slikaju, kao i fotoreporteri koji je u stopu prate na suđenjima u Palati pravde. Ona bi tome, navodno, htela da stane na kraj. 

Naš izvor i sam zapanjen drskošću Miljane Kecmanović u čudu prepričava šta je čuo: 

- Zvala je nekoliko agencija za obezbeđenje lica posle početka suđenja njoj i njenom suprugu Vladimiru. Htela je da se detaljno raspita pod kojim uslovima može da se zaštiti od ljudi koji je okružuju i stalno gledaju, a posebno od onih koji joj prilaze. Ona želi privatnost i nedodirljivost! Možete misliti da majka zločinca hoće privatnost, dok su roditelji  žrtava  njenog sina pogođeni bolom i tugom strpljivi i pristojni sa predstavnicima medija. Hoće da zabrani novinarima da je bilo šta pitaju, snimaju i prate. Videli ste kako je reagovala dok su je posle održnog ročišta pratile dve novinarske ekipe. Drsko im je držala bukvicu, pa čak i zapretila -  rekao je izvor Republike.

Iako mu nije poznato da li je sklopila dogovor sa nekom agencijom i unajmila lično obezbeđenje, naš izvor ističe da se Miljana Kecmanović obraćala i policiji i advokatima nakon suđenja da bi se informisala gde je granica do koje mediji, odnosno njihove ekipe smeju da idu u ulaze u njenu privatnost.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (2)

Loading
Stevan

05.05.2024 12:03

Treba ispitati njen rad kao veštaka.

Odgovori 26 3
Tijana

05.05.2024 17:50

Ima logike, odakle im tolike nekretnine i novac!

Odgovori 12 2