NEVEROVATNO! Današnji sudar BG Voza identičan onima iz 1992. i 2013. godine! U PRVOM BILO I POGINULIH, U DRUGOM 22 OSOBE POVREĐENE!

Autor:

Hronika

17.05.2024

22:24

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Za sve tri nesreće bio je odgovoran "ljudski faktor"!

NEVEROVATNO! Današnji sudar BG Voza identičan onima iz 1992. i 2013. godine! U PRVOM BILO I POGINULIH, U DRUGOM 22 OSOBE POVREĐENE!

Foto: MUP

Večeras u 18.26 sati dogodila se nesreća na pruzi kod Pančevačkog mosta, kada je BG Voz, koji je saobraćao iz Karađorđevog parka ka Ovči naleteo na zadnji deo teretnog voza koji je stajao na pruzi kod Pančevačkog mosta i čekao na dalju vožnju.

U ovoj nesreći je devet putnika povređeno, od kojih je četvoro zadržano na urgentnom centru.

Kako je rekao ministar saobraćaja Goran Vesić, uzrok nesreće je "ljudski faktor. ali je i dodao da će Železnička komisija za isleđenje vanrednih događaja utvrditi ko je odgovoran za sudar i šta se tačno dogodilo.

Treba naglasiti da je ovo je treći sudar BG Voza takve vrste do sada. Drugi se dogodio 2. maja 2013, a prvi 5. novembra 1992. istovetni sudari, i to to u tunelu ispod Bežanije.

Isto je uzrok bio ljudski faktor. 

Davne 1992. je bilo poginulih, a 2013. su bila povređena 22 putnika.

Inače, potpredsednik Vlade Srbije i ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić izjavio je, po dolasku na lice mesta današnjeg sudara vozova u tunelu Vukov spomenik - Pančevački most, da je najvažnije da nema poginulih.

Ministar Dačić je dodao da su prisutni vatrogasci-spasioci, koji su učestvovali u akciji spasavanja, povređene putnike izvukli kroz evakuacioni izlaz, odnosno tunel, za koji 99% građana uopšte i ne zna čemu služi. 

Dačić je objasnio da hitna pomoć praktično nije mogla ni da priđe, pa su vatrogasci odigrali tu važnu ulogu i izvukli sve povređene, kao i sve putnike. 

Bonus video

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading