KONDUKTERKA HITNO OPERISANA, MAŠINOVOĐA IZLOMLJEN! Evo kakvo je stanje najteže povređenih u sudaru vozova kod Pančevačkog mosta!

Autor:

Hronika

17.05.2024

23:12

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Kod kondukterke S. A. dežurni hirurg dr Raspopović je konstatovao povreda slezine i grudnog koša.

KONDUKTERKA HITNO OPERISANA, MAŠINOVOĐA IZLOMLJEN! Evo kakvo je stanje najteže povređenih u sudaru vozova kod Pančevačkog mosta!

Foto: Shutterstock, Wikimedia/Srđan Popović, Pxfuel

Večeras u 18.26 sati dogodila se nesreća na pruzi kod Pančevačkog mosta, kada je BG Voz, koji je saobraćao iz Karađorđevog parka ka Ovči naleteo na zadnji deo teretnog voza koji je stajao na pruzi kod Pančevačkog mosta i čekao na dalju vožnju.

U ovoj nesreći je devet putnika povređeno, od kojih je četvoro zadržano na Urgentnom centru.

Najteže su povređeni mašinovođa i kondukterka, koja je večeras hitno operisana.

Kod povređenog mašinovođe M. S. dežurni hirurg je konstatovao - TTP, kontuzija jetre, a dežurni ortoped - TTP, prelom desne nadlaktice, nakon čega je isti zadržan na odeljenju Šok A, piše Blic.

Kod kondukterke S. A. dežurni hirurg dr Raspopović je konstatovao TTP, povreda slezine i grudnog koša, ista je hitno operisana i biće zadržana u prijemu operaciona sala.

Kod putnika D.K i R. E. dežurni hirurg dr Raspopović se nije izjasnio o stepenu povreda i isti su zadržani na odeljenju hirurške intenzivne nege. 

Preostalih petoro povređenih je na kućnom lečenju.

Inače, potpredsednik Vlade Srbije i ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić izjavio je, po dolasku na lice mesta današnjeg sudara vozova u tunelu Vukov spomenik - Pančevački most, da je najvažnije da nema poginulih.

Ministar Dačić je dodao da su prisutni vatrogasci-spasioci, koji su učestvovali u akciji spasavanja, povređene putnike izvukli kroz evakuacioni izlaz, odnosno tunel, za koji 99% građana uopšte i ne zna čemu služi. 

 

Dačić je objasnio da hitna pomoć praktično nije mogla ni da priđe, pa su vatrogasci odigrali tu važnu ulogu i izvukli sve povređene, kao i sve putnike. 

 

Bonus video

 

 

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading