DERBI PRVENSTVA U KUSIĆU: Istorijski meč za oba tima, ko će biti šampion lige, Ševac ili Banatul?!

Autor:

Sport

19.05.2023

19:31

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Utakmica koja može da odluči mnogo toga.

DERBI PRVENSTVA U KUSIĆU: Istorijski meč za oba tima, ko će biti šampion lige, Ševac ili Banatul?!

Foto: FK Ševac Kusić

Predstojeći vikend rezervisan je za derbi susret prvenstva Druge južnobanatske lige (grupa Istok) koji će se igrati u okviru 23. kola, sastav Ševac (Kusić) ugostiće ekipu Banatul (Lokve), utakmica se igra u nedelju, 21. maja od 17 časova.

Republika

Domaćin nedeljnog susreta, sastav iz Kusića se trenutno sa učinkom od 20 trijumfa i samo dva remija nalazi na prvoj poziciji na tabeli, njihov bodovni saldo je trenutno na koti 62. Ševac je jedini tim u ligi koji je i dalje bez poraza ove sezone, pored toga imaju i impresivnu gol razliku, 78 puta su njihovi igrači upisani na listu strelaca, dok je njihov golman savladan samo u 12 situacija.

Trenutno se lider na tabeli nalazi u seriji od 17 ligaških trijumfa, na domaćem terenu na 11 mečeva imaju isto toliko trijumfa uz gol razliku 42:5. Iz redova tima iz Kusića su povodom predstojećeg meča poručili:

- Protivnika poznajemo vrlo dobro, veoma dobro organizovan klub sa jako vrednom upravom. Radi se o tomi koji je sačinjen od mladih i iskusnih igrača, koji je lagano pobedio sve utakmice u drugom delu sezone, respektujemo ih, ali ih se isto tako ne plašimo. Pozivamo sve naše navijače da dođu u što većem broju i pruže podršku našoj ekipi fer i korektnim navijanjem i tako nam daju vetar u leđa baš kao što su to radili cele godine. Mi im obećavamo borbu, da li će to bili dovoljno, videćemo, ali jedno je sigurno, ova utakmica će se pamtiti. 

Republika

Foto: FK Banatul Lokve

Najavni poster

Nedeljni gost u Kusiću, ekipa Banatula je sa takmičenjem krenula 2020. godine i trenutno se nalazi pred istorijskim plasmanom u PFL Pančevo. Tim iz Lokve je sa učinkom od 20 trijumfa, bez remija i sa samo dva poraza glavni konkurent lideru za direktan plasman u viši rang. 

Serija trijumfa Banatula je nešto "slabija" od serije njihovog predstojećeg rivala, oni se trenutno nalaze u nizu od 12 vezanih trijumfa.

Iz redova Banatula su povodom ovog meča poručili:

- Kada smo osnovali klub 2020. godine, igrali smo domaće utakmice u susednom Janošiku jer nismo imali teren, takozvana "A liga" nam je bila samo pusti san. Trudom, radom i zalaganjem smo ređali odlične rezultate, kako na terenu tako i van njega. U nedelju igramo meč koji može da odluči po pitanju plasmana u viši rang. Protivnika poštujemo, ali u meč ulazimo bez straha, jedino je pobeda imperativ, a pobedom pišemo istoriju našeg kluba. Pozivamo sve naše navijače i simpatizere da u nedelju pođu sa nama, da nam i u ovoj utakmici budu vetar u leđa ka istorijskoj pobedi.

Ševac i Banatul ovog proleća ne znaju kako izgleda kada ostanu bez celog plena, na devet mečeva od starta nastavka prvenstva imaju isto toliko trijumfa.

Prvi duel ova dva tima završen je pobedom tima iz Kusića na gostovanju rezultatom 3:1.

Ševac (Kusić) - Banatul (Lokve)

Nedelja, 21. maj od 17 časova

Teren u Kusiću

BONUS VIDEO: 

 


 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (2)

Loading
Navijač

20.05.2023 20:07

Napred Banatul! Do pobede!

Vatreni navijac

20.05.2023 20:58

Napred Banatul! Do pobede!