IDE NA OLIMPIJSKE IGRE, A ZARAĐUJE MIZERNO: Prezgodna Alisa u zemlji "nemaštine"! Atletičarka OTKRILA koliko DOBIJA!

Autor: M. M.

Sport

12.05.2024

10:11

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ona je obezbedila normu za Pariz u mešovitoj štafeti 4x400 metara.

IDE NA OLIMPIJSKE IGRE, A ZARAĐUJE MIZERNO: Prezgodna Alisa u zemlji "nemaštine"! Atletičarka OTKRILA koliko DOBIJA!

Foto: Printksrin

Alisa

Nemačka atletičarka, Alisa Šmit, privukla je pažnju javnosti ne samo svojim sportskim dostignućima već i otvorenim pismom u kojem je otkrila koliko zapravo zarađuju atletičari. Iako je Alica poznata po svojim fotografijama na društvenim mrežama, njen talenat je ono što je dovelo do njenog učešća na Olimpijskim igrama.

 

 


Alisa je istakla da je njena plata od sporta nedovoljna za pristojan život, a da su atletičari često potcenjeni u industriji sporta. Otkrila je da je njena godišnja plata manja od prosečne plate u Nemačkoj, te da iznosi oko 700 evra koji dolaze iz nemačke sportske fondacije. Ovo otvara pitanje o priznanju i podršci koju atletičari dobijaju u poređenju sa drugim sportovima.

 

 

 

 


Pored toga, Alisa je istakla da su takmičari poput nje često primorani da rade dodatne poslove, što utiče na njihovu sposobnost da se fokusiraju na treninge i takmičenja. Ova otvorenost je podstakla raspravu o potrebi za većom finansijskom podrškom za atletičare, posebno one koji se bore za svoje mesto na Olimpijskim igrama.

 

 

 

 


Alisina iskrenost naišla je na veliku podršku javnosti, a mnogi su pohvalili hrabrost koju je pokazala iznoseći svoje finansijske probleme. Njen slučaj je podstakao razmišljanje o tome kako se sportisti tretiraju i plaćaju u poređenju sa popularnijim sportovima, kao i o potrebi za promenama u ovoj oblasti.

 

 

 

 


Inače, ova dvadesetpetogodišnjakinja koja će debitovati na Olimpijskim igrama ove godine u Parizu obezbedila je normu u mešovitoj štafeti 4x400 metara. Ipak, atraktivan izgled omogučio joj je da zarađuje izvan sporta. Alisa je deo kampanja brojnih brednova sa kojima ima sponzorske ugovore, a prihoduje i od društvenih mreža na kojima ima 5 miliona pratilaca.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading