TUŽNE VESTI: Preminuo čuveni atletičar i aktuelni rekorder!

Autor: M. M.

Sport

14.04.2024

13:19

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Poneo titulu najboljeg u istoriji!

TUŽNE VESTI: Preminuo čuveni atletičar i aktuelni rekorder!

Foto: republika.rs

Lučano Sušanj, bivši hrvatski atletičar, preminuo je u 76. godini života ostavljajući neizbrisiv trag u istoriji atletike u regionu. Sušanj je bio rekorder u trkama na 400 i 800 metara u dvorani, čime je zauvek obeležio svoje mesto u svetu atletike. Njegovi koreni potiču iz Jugoslavije i Hrvatske, a njegovi najveći uspesi u karijeri uključuju zlatnu medalju na Evropskom prvenstvu u Rimu 1974. godine, osvojenu u trci na 800 metara.

Sušanj je član atletskog kluba Kvarner, a njegova dominacija međunarodnom atletskom scenom tokom početka sedamdesetih godina ostala je zapamćena. Zahvaljujući svojim impresivnim dostignućima, Sušanj je 2002. godine zasluženo dobio titulu najboljeg hrvatskog atletičara u istoriji. Njegov doprinos atletici u Hrvatskoj je nemerljiv, a njegova postignuća i dalje služe kao inspiracija mnogim mladim atletičarima.

Nakon završetka sportske karijere, Sušanj se okrenuo politici i postao član Hrvatskog sabora 1990. godine. Kasnije se istakao kao predsednik Atletskog saveza Hrvatske, te potpredsednik Olimpijskog komiteta Hrvatske. Njegovo prisustvo na sportskoj i političkoj sceni bilo je od suštinskog značaja za razvoj atletike u Hrvatskoj, ostavljajući dubok trag i van sportskih terena.

Lučano Sušanj će zauvek biti upamćen kao legenda atletika koja je svojim dostignućima inspirisala generacije. Njegova strast prema sportu i predanost razvoju atletike ostaju trajni deo njegovog nasleđa.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading