NEVIĐENI ŠOK! Preminula LEGENDA sportskog novinarstva!

Autor:

Sport

12.04.2024

12:03

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Niko se ovome nije nadao.

NEVIĐENI ŠOK! Preminula LEGENDA sportskog novinarstva!

Foto: republika.rs

Jovan Ciga Sekulić, jedan od najistaknutijih sportskih novinara u Srbiji, preminuo je u 71. godini života. Rođen je 18. avgusta 1953. godine u Beogradu, a svoju novinarsku karijeru započeo je 1974. godine.

Sekulić je profesionalno novinarstvom počeo da se bavi od 1. januara 1977. godine, a svoju specijalnost pronašao je u praćenju fudbala. Pored novinarskog rada, bio je angažovan i kao tehnički direktor u nekoliko beogradskih fudbalskih klubova.

 

 

Tokom svoje bogate karijere, radio je u renomiranim medijima kao što su dnevni list Sport, Blic, Glas javnosti, gde je ostavio neizbrisiv trag svojim novinarskim radom. Takođe, imao je značajnu ulogu i kao glavni urednik mesečne revije Fudbal od 1996. do 1999. godine.

Poslednje dve decenije svoje karijere proveo je u Večernjim novostima, gde je skoro celu deceniju obavljao funkciju urednika sportske rubrike. Takođe, bio je angažovan i kao pomoćnik glavnog urednika Večernjih novosti, ostavljajući dubok trag u ovom medijskom gigantu.

Sekulić je tokom svoje karijere bio nagrađivan i priznat kao jedan od najboljih sportskih novinara, a njegova strast prema fudbalu i profesionalnost ostavili su neizbrisiv pečat u svetu novinarstva.

Jovan Ciga Sekulić će ostati upamćen kao novinar koji je svojom posvećenošću, znanjem i strašću obogatio sportsko novinarstvo u Srbiji. Svojim radom i doprinosom ostavio je neizbrisiv trag u istoriji srpskog novinarstva.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading