BOSS OSUDIO DIVLJANJE NOVOPAZARSKIH EKSTREMISTA: Takvo ponašanje mora biti sankcionisano! Bošnjaci i Srbi u potpunosti podržavaju Vučićevu politiku mira!

Autor:

Vesti

12.04.2024

12:14

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Samir Tandir, predsednik Bošnjačko srpskog saveza, poručuje da pojedinci, koji su svojim nesavesnim ponašanjem povredili nečija verska i nacionalna osećanja ili pogazili dostojanstvo simbola države, moraju da se suoče sa posledicama

BOSS OSUDIO DIVLJANJE NOVOPAZARSKIH EKSTREMISTA: Takvo ponašanje mora biti sankcionisano! Bošnjaci i Srbi u potpunosti podržavaju Vučićevu politiku mira!

Foto: facebook.com/printscreen

Bošnjačko srpski savez, na čijem je čelu Samir Tandir, oglasio se saopštenjem u vezi sa divljanjem novopazarskih ekstremista uoči Ramazanskog bajrama, kada je grupa njih kod naselja u kome žive pretežno Srbi uzvikivala parole "sandžačka republika", "Alahu ekbar" i psovala "majku četničku". Novopazarski Srbi su zato predsedniku države Aleksandru Vučiću uputili pismo gde od njega traže pomoć zbog ugrožene bezbednosti. 

- Bošnjačko srpski savez najoštrije osuđuje svako nasilje koje ugrožava mir i sigurnost građana, posebno uoči važnih verskih praznika poput Ramazanskog bajrama, kada se paradiralo kamionima kroz novopazarsko naselje Šestoro gdje žive naše komšije srpske nacionalnosti, kao i bacanje pirotehničkih sredstava u pravcu vojne kasarne. Praznik je prilika da se pokažemo da smo svi braća i da zajedno radimo kao vernici na promociji dobra a ne u inat bilo kom. Tako se vjerski praznik ne obilježava, to nije deo naše tradicije i takvo ponašanje mora biti osuđeno od strane svih aktera i sankcionirano od strane nadležnih organa Republike Srbije. Apsolutna većina Bošnjaka ovakvo ponašanje osuđuje i ono ni u kom slučaju nije deo praznika Bajrama koji u sebi nosi poruku mira i ljubavi - poručio je Tandir u saopštenju, kao i:

Foto: Informativna služba BOSS

Bošnjačko srpski savez

- Ne smemo dozvoliti da zarad tuđih interesa naši narodi i ovaj region bude gurnut u destabilizaciju čiju bi cijenu opet plaćali mi koji ovdje vjekovima u miru živimo.

Takođe, navodi se, za ovu stranku je neprihvatljivo da "predstavnici lokalne multietničke vlasti, predstavnici područne Policijske uprave, dva ministra, potpredsjednik Narodne skupštine Republike Srbije, na desetine drugih republičkih funkcionera koji su iz Novog Pazara i Sandžaka ni posle tri dana nisu zauzeli jasan stav i osudili ovakvo ponašanje neodgovornih pojedinaca".

- Pitamo ih zašto ćute? Srbija je naša zajednička kuća i moramo je učiniti najboljim mjestom za život. Pojedinci koji su svojim nesavjesnim ponašanjem povredili nečija vjerska i nacionalna osjećanja ili pogazili dostojanstvo simbola Republike Srbije, moraju da se suoče sa posledicama svog ponašanja. Brojni izborni ciklusi iza nas govore da Bošnjaci u Srbiji u potpunosti podržavaju politiku mira predsednika Aleksandra Vučića. Istina je da je vrijeme vlasti Aleksandra Vučića period najvećih kapitalnih investicija u sandžačke opštine i to očigledno nekim interesnim grupama smeta - ističe Tandir. 

Prema njegovim rečima, obaveza ove generacije je da sačuva mir za našu decu i generacije koje dolaze. 

- Pozivamo sve građane Novog Pazara na uzdržanost i poštovanje različitosti kako bismo zajedno gradili bolju budućnost. Nasilje ne sme biti prihvatljivo rešenje, već dijalog i međusobno poštovanje tako su nas naši preci naučili - dodaje se još u saopštenju. 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading