LJUBAVNI RINGIŠPIL: Postoji pet vrsta ljubavi, proverite koja je vaša!

Autor: Aleksandar Novaković

Lifestyle

12.04.2024

15:31

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Bez nje je život besmislen, posvećene su joj skoro sve pesme na svetu - ljubav je misterija koja nas često zbunjuje do kraja života.

LJUBAVNI RINGIŠPIL: Postoji pet vrsta ljubavi, proverite koja je vaša!

Foto: Shutterstock

Ako je verovati psiholozima, postoji pet vrsta ljubavi, i većina ljudi je tokom života iskusila svaku od njih.

Proverite da li je to slučaj i kod vas.

Platonska ljubav

Verovano najčistija forma ljubavi, a i najjednostavnija. Obično je iskusimo u ranom životnom dobu, i platonska ljubav nije opterećena obavezama ili vođenjem ljubavi. Emocije koje se naglo pojave, isto tako brzo i nestanu. Uostalom, sigurno se sećate momenta kada vam je iz neobjašnjivih razloga počela da nedostaje neka bliska osoba.

Neuzvraćena ljubav

Muka živa! Dok vi hoćete da eksplodirate od emocija, druga osoba ne samo da vam ne uzvraća istom merom, već vas i najčešće, totalno ignoriše. Međutim, i iz ovog iskustva treba učiti, i kada nađete uzajamnu ljubav, znaćete da je cenite.

Romantična ljubav

Najsrećniji period života. Sve cveta, sve buja, ceo svet je šarenim bojama. Osmeh vam ne silazi s lica, i jedina briga vam je kako da provodite što više vremena s voljenom osobom.

Foto: Shutterstock

Da li ste prošli kroz sve ove faze?

 

Opsesivna ljubav

Tanka je linija između ljubavi i opsesije. Obično se opsesivnost javlja u kombinaciji s neuzvraćenom ljubavi. Opsesija je reakcija na strah da ćemo ostati bez onoga koga volimo.

Bezuslovna ljubav

Kruna svake veze, kada postoji neko ko je važniji od vas, koga volite svim srcem, bez bilko kakvih ograničenja. Spremni ste da se posvetite partneru, i ako treba da se žrtvujete za njega. Ovakvu ljubav je najteže pronaći i mnogi provedu život u bezuspešnoj potrazi za njom.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

 

Komentari (0)

Loading