OSTRVO ZAVIJENO U CRNO: Preminuo legendarni fudbaler i trener!

Autor: M. M.

Sport

08.04.2024

13:49

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Tužne vesti.

OSTRVO ZAVIJENO U CRNO: Preminuo legendarni fudbaler i trener!

Foto: republika.rs

Tužne vesti stižu iz Velike Britanije! Naime, tamošnji mediji javljaju da je preminuo legendarni Džo Kinir.

On je najveći deo svoje igračke karijere 1960-ih i 1970-ih godina prošlog veka proveo u redovima londonskog Totenhema. Kinir je umro u 77. godini života, a za popularne "pevce" nastupao je punih deset sezona. Sa londonskim klubom osvojio je Kup UEFA, dva FA kupa i Liga kup, dok je igračku karijeru završio u ekipi Brajtona.

Kiniru je 2015. godine dijagnostikovana demencija, a porodica je u saopštenju u nedelju  obavestila javnost o njegovoj smrti:

- Sa žalošću objavljujemo da je Džo preminuo mirno popodne okružen svojom porodicom - naveli su njegovi najbliži.

Trenersku karijeru je gradio kao selektor Indije i Nepala, posle čega se vratio na Ostrvo i preuzeo Donkaster Rovers, ali će afirmaciju steći tek kao trener Vimbldona. Taj klub je predvodio do šestog mesta u ligi, a proglašen je i za trenera sezone 1994. godine. Vimbldon je napustio 1999. godine posle srčanog udara.

Kada se oporavio, predvodio je Luton, Notingem Forest i kratko Njukasl, koji je napustio zbog daljih komplikacija u vezi sa srčanim problemima.

Vratio se na "Sent Džejms park" nekoliko godina kasnije kao sportski direktor, ali ni to nije potrajalo posle kritika na račun uprave zbog prodaje Johana Kabaja u PSŽ, navodi B92.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading