OGROMNA TUGA! Bivši fudbaler preminuo od raka bubrega

Autor:

Sport

01.04.2024

12:16

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Imao je samo 45 godina.

OGROMNA TUGA! Bivši fudbaler preminuo od raka bubrega

Foto: republika.rs

Preminuo nekadašnji fudbaler Nilton Fernandez

Nekadašnji reprezentativac Zelenortskih ostrva, Nilton Fernandez, preminuo je u 45. godini života, javljaju portugalski mediji. Fernandez je bio poznat po svojoj poziciji veznog fudbalera i tokom karijere je nastupao za veliki broj portugalskih timova, među kojima su Boavista, Aves, Žil Vinsente i Penjafiel.

Uspeh u Sloveniji

Tokom svoje karijere, Fernandez je takođe igrao u Sloveniji, gde je nosio dresove klubova Koper i Maribor. Sa Koperom je uspeo da osvoji Kup 2007. godine, dok je sa ekipom Maribora 2009. godine stigao do titule. Ovo su značajni trenuci u karijeri ovog fudbalera koji je ostavio trag u različitim evropskim ligama.

Republika

Foto: Vikipedija


Međunarodno iskustvo

Fernandez je takođe nastupao u Bugarskoj, na Kipru i u Izraelu, gde je 2012. godine završio svoju uspešnu fudbalsku karijeru. Osim toga, zanimljivo je napomenuti da je tokom sezone 1999/00 imao priliku da igra u Ligi šampiona sa ekipom Boaviste, što predstavlja veliko dostignuće za svakog fudbalera.

Borba sa bolešću

Nažalost, Fernandez je bolovao od raka bubrega, a njegova hrabrost i borba sa ovom teškom bolešću ostaju kao deo njegovog nasleđa.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading