PREMINUO SVETSKI POZNATI KIK BOKSER! Osvojio svet, bavio se glumom, a potom završio u zatvoru zbog PLJAČKE!

Autor:

Sport

01.04.2024

08:41

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Tokom svoje blistave karijere on je u ringu bio čak 112 puta, ostvarivši impresivan učinak od 98 pobeda, 12 poraza i jedne nerešene borbe.

PREMINUO SVETSKI POZNATI KIK BOKSER! Osvojio svet, bavio se glumom, a potom završio u zatvoru zbog PLJAČKE!

Foto: Credit: Publicity Still / United Archives / Profimedia

U 63. godini života, svet je izgubio jednog od najlegendarnijih kolandskih kik boksera, Roba Kamana. Vest o njegovom preuranjenom odlasku potvrdila je njegova supruga Karlota, ostavljajući sportski svet u tuzi zbog gubitka ovog velikana.

Tokom svoje blistave karijere, Kaman je u ringu proveo čak 112 puta, ostvarivši impresivan učinak od 98 pobeda, 12 poraza i jedne nerešene borbe. Njegova posvećenost i veština su ga učinile ikonom kik boks sveta, a njegova borbenost i odlučnost su ga izdvojile kao jednog od najvećih boraca svog vremena.

 

 

Septembra 1983. godine, Rob Kaman je zauvek upisao svoje ime u istoriju kik boksa postavši prvi evropski WKA šampion sveta. Taj nezaboravni trenutak došao je nakon što je u trećoj rundi nokautirao svog protivnika Džona Monkaja, pokazujući svoju neumoljivu snagu i veštinu.

Nakon završetka svoje impresivne sportske karijere, Kaman se okrenuo glumi, ostvarujući uloge u filmovima poput "Legionar" i "Maksimalni rizik", gde je delio ekran sa legendarnim Žan-Klodom Van Damom.

Međutim, kao i mnogi veliki talenti, Kamanov život nije bio bez kontroverzi, te je 1985. godine proveo 18 meseci u zatvoru zbog pokušaja pljačke banke u Ajndhovenu. Iako su ovi događaji obeležili njegovu kasniju karijeru, Kamana će se pamtiti po svojoj neustrašivoj borbenosti i nezaboravnim trenucima u ringu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading