PREMINUO LEGENDARNI KOŠARKAŠ! Vlada Divca su POREDILI sa njim!

Autor:

Sport

31.03.2024

13:39

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Niko nije ostao ravnodušan na tragičnu smrt.

PREMINUO LEGENDARNI KOŠARKAŠ! Vlada Divca su POREDILI sa njim!

Foto: Republika

Nekadašnji centar brojnih NBA timova, Volt Vesli, preminuo je u 80. godini. Vesli je bio izuzetno talentovan košarkaš koji je svoje prve korake napravio u srednjoj školi Danbar u Fort Majersu, gde je stekao reputaciju jednog od najboljih igrača u istoriji te škole. Nakon toga, svoju koledž košarkašku karijeru gradio je na univerzitetu Kanzas, gde je ostvario zapažene rezultate, uključujući i dva uvrštavanja u idealnu petorku najboljih košarkaša na koledžima u SAD.

 

 


Nakon uspešnog univerzitetskog perioda, Vesli je izabran kao šesto po redu na draftu 1966. godine od strane Sinsinati Rojalsa. Tokom svoje karijere, igrao je za nekoliko NBA timova, kao što su Čikago Bulsi, Klivlend Kavalirsima, Finiks Sansi i Kapital Buletsi (današnji Vašington Vizardsi), FIladlefija Seventisiksersi i Milvoki Baksi.

Jedan od najznačajnijih trenutaka u karijeri Volt Veslija bio je trenutak kada je bio uključen u trejd kojim je poslat u Los Anđeles Lejkerse zajedno sa legendarnim Karimom Abdul-Džabarom. Ovaj trejd se smatra jednim od najznačajnijih u istoriji NBA lige, jer su „jezerdžije“ postale jedna od najdominantnijih sila u ligi i osvojile pet šampionskih titula pod vođstvom Abdul-Džabara.

Nakon završetka karijere, Veslija su često povezivali sa Vlade Divcem, još jednim legendarnim košarkašem čije se ime vezuje za značajne trejdove u NBA ligi. Poredeći trejd Veslija i Divca sa drugim značajnim trejdovima, navijači su isticali njihovu ključnu ulogu u stvaranju istorijskih šampionskih timova.

Volt Vesli će zauvek ostati upamćen kao jedan od najznačajnijih košarkaša svoje generacije, čiji je uticaj na NBA ligu bio neizbrisiv.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading