JOKIĆ NIJE NI U TRI NAJBOLJA CENTRA SA OVIH PROSTORA! Toni Kukoč ŠOKIRAO sve ovom izjavom!

Autor:

Sport

30.03.2024

14:16

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

"Možda će biti, ali još nije", naglašava legenda košarke na ovim prostorima.

JOKIĆ NIJE NI U TRI NAJBOLJA CENTRA SA OVIH PROSTORA! Toni Kukoč ŠOKIRAO sve ovom izjavom!

Foto: Tanjug/AP

Nekadašnji hrvatski košarkaš Toni Kukoč, našao se na utakmici Partizana i Olimpijakosa, s obzirom da je došao u Beograd u susret promociji dokumentarnom filmu o svom životu. 

Pored posete usled kinematografskih naslova, našao je prostora i da da neke intervjue i tako još jednom pruži uvid u unutrašnje odnose legendarne ekipe Čikago Bulsa, kada su jednu svlačionicu delili asovi poput Majkla Džordana, Skotija Pipena, Denisa Rodmana, Stiva Kera...

Ovaj put je govorio o trenutno najboljem srpskom košarkašu Srbije, Nikoli Jokiću, i malo je reći da su mnogi ostali zatečeni njegovim mišljenjem. 

Prevashodno je govorio o načinu na koji dominira NBA ligom. 

- Jokić nije atleta, ne trči brzo kao američki igrači sa koledža, ali ima neverovatnu osobinu da uvede utakmicu u ritam koji njemu odgovara. Pogađa, asistira, hvata lopte, sve u nekom svom „modu“. Kada uvede utakmicu u ritam koji njemu odgovara, onda može da radi šta hoće - rekao je Kukoč, da bi potom istakao kontroverzno mišljenje - da Nikola nije ni u tri najbolja centra sa ovih prostora:

Foto: printscreen/x.com

Nikola Jokić

- Možda će biti, ali još nije. Jokić i pored statistike nije na poziciji centra na nivou Divca i Rađe. Divac je pre 30 godina iznenadio Ameriku kako vodi loptu sa svojom visinom, Rađa kako je mogao da uhvati loptu pod košem i stigne na drugu stranu da poentira. Ko se seća Sabonisa zna kako je on dominirao kao centar... Šteta što su ga Ahilove tetive toliko mučile. Jokić je mnogo napredovao i može još mnogo da unapredi igru. 

Zanimljiva procena za data "Sportskom žurnalu", ali teško da se poklapa sa realnošću, s obzirom da Somborac ima dve titule MVP lige, a da ostala dvojica, iako su imala fantastične karijere, nisu nikada bila prvo live jedne frranšize. 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

Komentari (5)

Loading
Lucky

30.03.2024 21:57

Jokic i nije izraziti centar! Ono sto jeste,mada ga ja ne volim ni najmanje,najbolji je igrac sa ovog prostora! Jedan od 5orice svih vremena! A sta Sabonis??? Grizli koji se jedva kretao i samo je na snagu isao.Stonsw Kukoca tice ,da u postavi nije imao igrace kakve je imao,za njega bi se malo culo!

gedža

30.03.2024 23:27

Hahahaahaahaaa,ljubomora je čudo, a toni .....

Odgovori 10 6
Dragan I

30.03.2024 23:27

Isto sto kazu svi u NBA, debeo je, ne zna da skace ko majmun, itd, ali je ipak najbolji, i jos kazu kako drzi glavu da se vidi da je igrao plejmejkera, a statistika ubedljivo na njegovoj strani, megju najboljim igracima ikad u NBA, Ragja i i Divac fenomenalni, ali ipak je ovaj najbolji sa tih prostora.

Doca

31.03.2024 10:14

Toni, divac i Rađa - zajedno nisu bolji od Jokića. Mogu samo da ga mrze. Isto kao što Novaka ne priznaju i pored svih statistika.