ZLO OPET ZAKUCALO NA NJIHOVA VRATA! Razoran ZEMLJOTRES pogodio Tursku!

Autor:

Svet

30.03.2024

14:16

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nakon zemljotresa, nizale su se izjave stručnjaka i zvaničnika.

ZLO OPET ZAKUCALO NA NJIHOVA VRATA! Razoran ZEMLJOTRES pogodio Tursku!

Foto: Tanjug/AP

Noćas je Tursku pogodio zemljotres jačine 4,7 stepeni po Rihterovoj skali, sa epicentrom u gradu Elaziga. Iako se osetio i u okolnim pokrajinama poput Bingola, Tunčelija, Malatije, Dijarbakira i Batmana, Agencija za upravljanje katastrofama i vanrednim situacijama (AFAD) saopštila je da nema negativne situacije i da se studije na terenu nastavljaju.

Reakcije nakon zemljotresa

Nakon zemljotresa, nizale su se izjave stručnjaka i zvaničnika. Profesor dr Naci Gorur izjavio je da ne očekuje veliki zemljotres, dok je geolog prof. dr. Okan Tuisuz ocenio da bi mogao biti reč o naknadnom potresu izazvanom zemljotresom jačine 6,8 stepeni Rihterove skale koji se dogodio 2020. godine.

Detalji zemljotresa

Prema informacijama sa sajta AFAD-a, zemljotres jačine 4,7 stepeni Rihterove skale dogodio se na dubini od 13,83 kilometra. Građani su se uplašeni probudili usred noći, istrčavajući na ulice, dok su neki viđeni kako izlaze iz svojih domova.

Reakcija vlasti

Guverner Elaziga izjavio je da, nakon zemljotresa, nije bilo izveštaja o šteti, a sve jedinice pažljivo prate posledice. Predsedništvo AFAD-a takođe je objavilo da za sada nema negativne situacije i da skeniranje terena nastavlja, uz želje za brz oporavak pogođenim građanima.

Ukupno gledano, i pored straha i uznemirenosti koju zemljotres izaziva, srećom, ovog puta Turska je prošla bez ozbiljnije štete.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO


 

Komentari (0)

Loading