TRESLA SE ALBANIJA! Jak zemljotres pogodio komšije, evo GDE je bio epicentar!

Autor:

Svet

06.03.2024

21:32

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Iako su se građani zabrinuli zbog ovog događaja, za sada nema izveštaja o eventualnoj šteti ili žrtvama.

TRESLA SE ALBANIJA! Jak zemljotres pogodio komšije, evo GDE je bio epicentar!

Foto: Shutterstock

Zemljotres jačine 3,5 stepeni Rihtera pogodio je Albaniju, prema podacima EMSC.

Epicentar ovog zemljotresa bio je lociran na 94 kilometara južno od Elbasana, na dubini od 14 kilometara, a udar se desio tačno u 20.59 sati. Iako su se građani zabrinuli zbog ovog događaja, za sada nema izveštaja o eventualnoj šteti ili žrtvama, prenosi Telegraf.


Nakon ovog zemljotresa, vlasti su odmah reagovale i poslale ekipe na teren kako bi procenile eventualnu štetu. Ovo je standardna procedura nakon svakog zemljotresa, budući da je brza reakcija ključna u sprečavanju daljih problema.

Albanija - područje čestih zemljotresa

Albanija se nalazi u području gde su zemljotresi česta pojava, zbog čega građani i vlasti već imaju određene procedure i mere opreza. Zemljotresi su deo svakodnevnog života u ovoj zemlji, te su građani obučeni da reaguju na ovakve situacije.

Podsećanje na razorne zemljotrese iz prošlosti


Ovaj zemljotres takođe podseća na razorne zemljotrese koji su pogodili Albaniju u prošlosti. Posebno se ističe zemljotres iz 2019. godine, jačine 6,4 stepeni Rihtera, koji je prouzrokovao veliku štetu i brojne žrtve. Ovakvi događaji podsećaju na važnost pripremljenosti i kontinuiranog praćenja seizmičke aktivnosti.

Iako je zemljotres jačine 3,5 stepeni Rihtera pogodio Albaniju, za sada nema izveštaja o ozbiljnijoj šteti ili ljudskim žrtvama. Vlasti su odmah reagovale i poslale ekipe na teren kako bi procenile situaciju. Ovaj događaj još jednom naglašava važnost pripremljenosti i reakcije na prirodne katastrofe, koje su deo stvarnosti ovog područja.

(Telegraf)

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

Komentari (0)

Loading