DEVOJČICA (3) PREMINULA NAKON ŠTO JE POPILA ''VOĆNI SOK''! Posle tragedije se OTKRILO šta je bilo u bočici, OVE kapi su je koštale života!

Autor:

Svet

30.03.2024

14:05

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Dodir sa visokim koncentracijama natrijum hidroksida može izazvati teške opekotine, a gutanje ove supstance takođe može prouzrokovati agoniju i smrt!

DEVOJČICA (3) PREMINULA NAKON ŠTO JE POPILA ''VOĆNI SOK''! Posle tragedije se OTKRILO šta je bilo u bočici, OVE kapi su je koštale života!

Foto: Facebook/Central da Notícia

Tragičan slučaj se dogodio u Sao Manuelu, Sao Paulu, Brazil, kada je trogodišnja Elisa da Silva Marques umrla nakon što je pomislila da je boca kaustične sode zapravo voćni sok i popila je. Policija istražuje ovaj slučaj, a porodica je ostala u šoku nakon Elisinog tragičnog odlaska.

Smrt nakon gutanja kaustične sode

Elisa je hitno prebačena u bolnicu u Sao Manuelu nakon što je popila toksičnu tečnost u porodičnom domu. Iako je borila za svoj život deset dana u bolnici, nažalost, preminula je 26. marta. Kaustična soda, poznata i kao natrijum hidroksid, predstavlja izuzetno korozivnu hemijsku supstancu koja može izazvati teške opekotine očiju, kože, sistema za varenje i pluća, prenosi Mirror.co.uk.

Opasnosti kaustične sode

Kaustična soda se često koristi za proizvodnju sredstava za čišćenje poput sapuna i deterdženata. Dodir sa visokim koncentracijama natrijum hidroksida može izazvati teške opekotine, a gutanje ove supstance takođe može prouzrokovati agoniju i smrt.

Neobični slučajevi vezani za kaustičnu sodu

Ova opasna supstanca privukla je pažnju javnosti i prošle godine nakon incidenta u jednom noćnom klubu u Londonu. Naime, klub je kažnjen zbog toga što je greškom poslužio kaustičnu sodu umesto soli u tekila šotovima, što je rezultiralo hospitalizacijom četiri žene zbog opekotina u ustima. Vlasnik kluba priznao je četiri prekršaja vezana za zdravlje i sigurnost i kažnjen je sa 120.000 funti zbog "propuštanja da se osigura da mušterije nisu izložene riziku od hemijskih supstanci".

Ovaj tragični slučaj u Brazilu nas podseća na važnost pažljivog rukovanja hemijskim supstancama i potrebu za strožim merama sigurnosti kako bi se izbegle slične tragedije u budućnosti.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

Komentari (0)

Loading