POKOSIO GA SRČANI UDAR! Kandidat na izborima u Turskoj umro posle poraza! DOBIO ISTI BROJ GLASOVA KAO RIVAL, DOŠLO DO ŽREBA, A KAD JE VIDEO IME POBEDNIKA SAMO SE STROPOŠTAO!

Autor:

Svet

31.03.2024

22:57

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Tragedija se dogodila u selu Gunbagi nakon što je aktuelni predsednik seoskog veća Mustafa Demir dobio na izborima isti broj glasova kao i njegov protivkandidat.

POKOSIO GA SRČANI UDAR! Kandidat na izborima u Turskoj umro posle poraza! DOBIO ISTI BROJ GLASOVA KAO RIVAL, DOŠLO DO ŽREBA, A KAD JE VIDEO IME POBEDNIKA SAMO SE STROPOŠTAO!

Foto: Credit: ADEM ALTAN / AFP / Profimedia

Кandidat za predsednika seoskog veća u turskom gradu Elazigu preminuo je od posledica srčanog udara nakon što je izgubio izbore voljom žreba!

Tragedija se dogodila u selu Gunbagi nakon što je aktuelni predsednik seoskog veća Mustafa Demir dobio na izborima isti broj glasova kao i njegov protivkandidat.

Došlo je do žreba, predsednik biračkog odbora izvukao je listić na kome je pisalo ime drugog kandidata, a Demir je ubrzo nakon poraza doživeo jak srčani udar, prenosi Kurir.

Odmah je došla ekipa hitne pomoći, međutim, Demir je preminuo uprkos svim pokušajima da mu se spase život.

Građani Turske sa pravom glasa, podsetimo, danas su na lokalnim izborima birali gradonačelnike odnosno načelnike okruga i druge zvaničnike koji će se nalaziti na funkciji u narednih pet godina.

Na biračkom spisku nalazi se 61.430.934 građana.

Glavne konkurentske stranke su vladajuća Partija pravde i razvoja (AKP) i glavna opoziciona Republikanska narodna partija (CHP).

Predsednik Turske i lider AKP Redžep Tajip Erdogan pokušava da povrati kontrolu nad Istanbulom od svog glavnog rivala Ekrema Imamoglua i dodatno učvrsti svoju političku poziciju. CHP je Erdoganu 2019. godine zadala najveći izborni udarac za dve decenije koliko se nalazi na vlasti u Turskoj osvojivši vlast u Istanbulu i Ankari.

Današnji izbori bi mogli da ojačaju Erdoganovu kontrolu u zemlji ili da signaliziraju na dolazeće promene jer bi pobeda Imamoglua u Istanbulu ojačala i očekivanja da će postati budući nacionalni lider.

Lokalni izbori u Turskoj, podsetimo, obeleženi su nasiljem u kojem su poginule najmanje tri osobe, a više desetina ih je povređeno.

Bonus video

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading