ERDOGAN: Nećemo stati dok Palestinci ne povrate svoju slobodu

Autor:

Svet

30.03.2024

06:21

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ove izjave predsednika Erdogana ističu posvećenost Turske u pružanju podrške Palestincima i njen aktivni angažman u pitanju rešavanja konflikta na Bliskom istoku.

ERDOGAN: Nećemo stati dok Palestinci ne povrate svoju slobodu

Foto: Tanjug/AP

Predsednik Turske, Redžep Tajip Erdogan, istakao je danas intenzivne napore njegove zemlje u cilju povećanja pritiska na Izrael da sprovede rezoluciju Saveta bezbednosti Ujedinjenih nacija o prekidu vatre u Pojasu Gaze. Erdogan je naglasio da je Turska poslala osmi humanitarni brod u Egipat sa 125.000 paketa hrane namenjenih stanovnicima Gaze, ističući odlučnost Turske da pruži pomoć u skladu sa svojim mogućnostima.

Turska nastavlja da pomaže Palestincima

U svojoj izjavi, Erdogan je istakao da Turska neće prestati sa pružanjem pomoći Palestincima sve dok ne povrate svoju slobodu, okupirane zemlje i uspostave nezavisnu državu sa istočnim Jerusalimom kao glavnim gradom. Naglasio je i da Turska nastoji da prođe test u Gazi, kao što je to uspešno učinila u slučajevima Sirije, Somalije i Karabaha.

Ove izjave predsednika Erdogana ističu posvećenost Turske u pružanju podrške Palestincima i njen aktivni angažman u pitanju rešavanja konflikta na Bliskom istoku.

Turska kao humanitarna sila

Poslednje delovanje Turske, slanje humanitarnog broda sa velikom količinom pomoći, dodatno ističe ulogu Turske kao značajnog humanitarnog aktera u međunarodnoj zajednici. Ova akcija predstavlja nastavak dugogodišnjeg angažmana Turske u pružanju pomoći u kriznim situacijama širom sveta.

Turska kao zagovornik prava Palestinaca

Erdoganove reči jasno ukazuju na nepokolebljivu podršku Turske pravu Palestinaca na slobodu i nezavisnost, kao i na njen stav o potrebi rešavanja konflikta na Bliskom istoku. Turska se, prema Erdoganovim rečima, aktivno zalaže za ostvarenje ovih ciljeva i nastoji da bude konstruktivan akter u rešavanju ovog dugotrajnog i kompleksnog pitanja.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading