DERBI SREDINE TABELE: Sastav Taskovića traži izlaz iz krize protiv zahuktalog Rada!

Autor:

Sport

19.05.2023

15:58

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Utakmica se igra na jednom od boljih terena u okrugu.

DERBI SREDINE TABELE: Sastav Taskovića traži izlaz iz krize protiv zahuktalog Rada!

Foto: FK Taskovići

U okviru 26. kola Nišavske okružne lige ekipa Taskovići ugostiće sastav Rada iz Merošine, utakmica se igra u nedelju, 21. maja od 17 časova i 30 minuta. 

Republika

Domaćin nedeljnog susreta se trenutno sa učinkom od deset trijumfa, 12 poraza i jednog remija nalazi na osmoj poziciji na tabeli sa 31 osvojenim bodom. Ekipa Taskovića uvek igra na gol više, otvoreno, napadački, pa je samim tim i njihov skor takav. Kada je reč o postignutim i primljenim golovima, u 51 situaciji su uspeli da pošalju loptu iza leđa protivničkog golmana, dok je njihov čuvar mreže savladan devet puta više. 

Nešto slabiju formu prikazali su igrači od starta prolećnog dela prvenstva, i to se odmah odrazilo i na poziciju na tabeli. Od starta nastavka drugog dela šampionata ekipa se nalazi na učinku od samo dva trijumfa, jednog "iksa" i čak šest poraza. 

Trenutno se sastav Taskovića nalazi u seriji od dva vezana poraza, dok na poslednja tri meča imaju samo jedan osvojen bod. 

U nedelju će se nasuprot domaćih igrača naći sastav iz Merošine koji sa samo tri boda više u odnosu na predstojećeg rivala zauzima osmo mestu u ligi. Ekipa Rada je od starta prolećnog dela krenula sa dosta boljim partijama, što se odrazilo i na broj osvojenih bodova koji je dosta "porastao".

Prelazni rok je odrađen odlično, sve novajlije su se uklopile na pravi način i sada Rad pred svakim protivnikom ide sa ciljem da osvoji sva tri boda. Tokom drugog dela prvenstva najviše se pokazao napadač tima iz Merošine, Uroš Jovanović, koji je već na broju od 19 postignutih golova ove sezone.

Iz redova Rada su povodom nedeljnog gostovanja ekipi Taskovići poručili:

- Nalazimo se u seriji od četri vezana trijumfa i nadamo se da ćemo i posle nedeljnog meča taj niz nastaviti. Predstojeći rival nije za potcenjivanje, iako imaju nešto slabije rezultate u poslednje vreme treba biti oprezan. Igraćemo na jednom od najlepših terena u ligi, pa će svi uslovi za igru biti idealni, očekujemo dobar meč i nadamo se pobedi. 

Prvi duel Rada i sastava Taskovići, igran u Merošini, završen je pobedom domaćina rezultatom 4:3.

Taskovići - Rad (Merošina)

Nedelja, 21. maj od 17.30

Teren ekipe Taskovići

BONUS VIDEO: 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading