DERBI KOLA: Sastav Umca na domaćem terenu igra jako dobro, dok gosti dolaze po tri jako bitna boda u trci za plasman u viši rang!

Autor:

Sport

19.05.2023

13:16

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U Miroševcu publika zna da prepozna dobar fudbal!

DERBI KOLA: Sastav Umca na domaćem terenu igra jako dobro, dok gosti dolaze po tri jako bitna boda u trci za plasman u viši rang!

Foto: FK Umac Miroševce

U okviru 26. kola Međuopštinske Jablaničke lige ekipa Umac (Miroševce) ugostiće sastav Moravca (Pečenjevce), utakmica se igra u nedelju, 21. maja od 17 časova.

Republika

Domaćin nedeljnog susreta, nekadašnji redovni član okružnog ranga se već tri sezone takmiči u međuopštinskoj ligi, trenutno se tim Umac nalazi na šestoj poziciji sa 36 osvojenih bodova. Svoj bodovni saldo igrači su obezbedili preko 11 trijumfa i tri remija, dok su deset puta ostali praznih šaka.

Na domaćem terenu u Miroševcu tim igra jako dobro, u dosadašnjih 12 ligaških duela zabeležili su devet trijumfa, dva poraza i jednu podelu bodova. Gol razlika pred svojim navijačima je takođe jako dobra, 44 puta su tresli mrežu protivnika, dok je njihov golman savladan u samo 12 situacija. 

Na poslednjih pet mečeva skor Umac je tri poraza i dva trijumfa, sve bodove su upisali pred svojim navijačima, dok su sa tri gostovanja došli poraženi.

Iz redova Umac-a su povodom nedeljnog meča za naš portal poručili:

- Očekuje nas duel sa ekipom koja se bori za plasman u viši rang, njima samo pobeda igra kako bi ostali na drugoj poziciji. Na našem terenu pružamo dobre partije, trenutno smo u seriji od dva vezana poraza, ali su oba upisana na gostovanjima, pa se nadamo da ćemo se vratiti na pobednički kolosek za vikend. 

U nedelju će se nasuprot igrača iz Miroševca naći sastav Moravca koji trenutno sa 52 osvojena boda pored svog imena drži drugo mesto na tabeli, prvi pratilac udaljen je pet bodova, ali uz meč manje. Tim iz Pečenjevca je odlično krenuo aktuelnu takmičarsku sezonu, prvi poraz zabeležili su tek u desetom kolu.

Na deset prolećnih mečeva njihov učinak je sedam trijumfa, jedan remi i dva poraza. Ova poraza su upisana na gostovanjima, Mladi Borac i Progres su bili bolji rival, oba puta rezultatom 2:1. 

Na poslednjih pet ligaških mečeva učinak Moravca je tri trijumfa, uz po jedan remi i poraz. Pobeda u Miraševcu je za njih "pod imperativom", posebno što prvi pratilac uz meč manje može dosta da se približi, ukoliko tim "kiksne" za vikend.

Prvi duel ova dva tima završen je pobedom Moravca na domaćem terenu rezultatom 2:1.

Umac (Miroševce) - Moravac (Pečenjevce)

Nedelja, 21. maj od 17 časova

Teren u Miroševcu

BONUS VIDEO: 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading