MLADOST ODNELA BODOVE SA "LOTRINOG GAJA": Turekovac se oprostio od borbe za vrh tabele?

Autor: Vladimir Vorih

Sport

01.05.2023

14:41

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Klub je i definitivno ostao bez borbe za vrh tabele.

MLADOST ODNELA BODOVE SA "LOTRINOG GAJA": Turekovac se oprostio od borbe za vrh tabele?

Foto: FK Turekovac

U okviru 19. kola Gradske Lige Leskovac, najzanimljivija utakmica ove nedelje odigrana je na stadionu Lotrin Gaj, gde je domaćin i četvrtoplasirana ekipa na tabeli, FK Turekovac, ugostio devetoplasiranu Mladost iz Donjeg Bunibroda.

 

Uoči utakmice, domaćin je imao imperativ pobede, jer su se prve tri ekipe na tabeli, Derbi (Vlase), Morava (Gložane) i Atletiko (Donja Jajina), odvojile na vrhu sa šest bodova prednosti. Sa druge strane, gost na ovom susretu, FK Mladost iz Donjeg Bunibroda, koji je, zbog mnogo nesrećnih faktora (povreda, nedostatka glavnih igrača, prosutih, a već upisanih bodova u prethodnim utakmicama, i naposletku, loše forme zbog dva vezana poraza protiv 2 lidera na tabeli) tražio način da se iskupi pred svojim navijačima, a ovaj meč je bio zanimljiv zbog više razloga. Naime, prethodni meč ove dve ekipe završen je pobedom Mladosti rezultatom 6:2, ali rezultat je mogao biti mnogo drugačiji, jer je glavni sudija, po mišljenju FK Turekovac, odneo prevagu isključenjem golmana, pa je domaćin u ovom kolu imao još veću potrebu da se revanšira gostu za visok poraz u jesenjem delu polusezone. 

U prvom poluvremenu, uprkos početnoj inicijativi domaćina, gost je brzo konsolidovao svoje redove, krenuo od 15. minuta da iznosi loptu bez problema iz zadnje linije, i do kraja prvog poluvremena, za lepu igru, požrtvovanje, i na kraju, više htenja i želje, FK Mladost je nagrađen golom u 41. minutu, a strelac je bio motor na sredini ekipe, igrač kog mnogi porede sa Sašom Lukićem, a to je Nikola Stanković. Minimalnom prednošću gostiju otišlo se i na odmor.

Domaćin je znao da mora da ide na sve ili ništa u drugom poluvremenu, pa je u igru ušao iskusni Marjan Stanković. Ekipa Mladosti je, nakon mnogo mečeva, konačno ušla smireno i bez pritiska u drugo poluvreme. U 60. minutu, nakon sjajnog kontranapada i nekoliko duplih paseva sa saigračima, kontru je istrčao štoper Nemanja Jović i duplirao prednost svog tima.

Foto: FK Turekovac

"Lotrin Gaj" dom fudbalera Turekovca

 

Međutim, samo dva minuta kasnije Marjan Stanković nakon sjajnog centaršuta levom nogom iz prekida pronalazi kapitena svoje ekipe Dušana Milenkovića koji koristi konfuziju u odbrani gostiju i smanjuje rezultat na 1:2.

Narednih dest minuta je bilo možda i najzanimljivije na meču, jer su obe ekipe jurile rezultat. Domaćin je želeo da dođe bar do nerešenog rezultata, dok su gosti tražili potvrdu pobede. Ipak, još jedan kontranapad gostiju je urodio plodom i u 74. minutu viđen i poslednji gol na meču. U listu strelaca se upisao Nikola Kostić.

- Gradska liga Leskovac, 19. kolo:

Turekovac (Turekovac) - Mladost (Donji Bunibrod) 1:3 (0:1)

Stadion: "Lotrin gaj", Turekovac

Gledalaca: 150

Sudija: Aleksandar Tasić

Strelci: D. Milenković 62`; N. Stanković 41`, N. Jović 60`, N. Kostić 74`

Turekovac (Turekovac): D. Mitić, Marjanović, Stojanović (P. Cekić), Milenković, Denić, S. Cekić (Janković), Cvetković, A. Milošević, Đ. Milošević, N. Mitić (Stanković), Živković.

Mladost (Donji Bunibrod): Gavrilović, Mitrović, Stojiljković, Ne. Jović, A. Stojanović, Stamenković, Mitić, Kostić (M. Stojanović), Ni. Jović, Tasić, Stanković.

Na kraju, opšti je utisak da je viđena sjajna fudbalska predstava koje se ne bi postideli timovi i viših rangova takmičenja.

U narednoj takmičarskoj rundi Turekovac gostuje u Gornjoj Sinkovici, dok će Mladost na svom terenu u Donjem Bunibrodu dočekati sastav Jašunja.

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading