VELIKI JUBILEJ MALOG - VELIKOG KLUBA: Jedno je sigurno, svetla budućnost je pred njim!

Autor:

Sport

12.05.2024

12:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Čestitamo!

VELIKI JUBILEJ MALOG - VELIKOG KLUBA: Jedno je sigurno, svetla budućnost je pred njim!

Foto: FK Vrtište

Pre tačno 50 godina, 11. maja 1974 oko 40 ljudi fomirali je fudbalski klub Vrtište, u toku jučerašnjeg dana, trenutni član Druge niške lige proslavio je pola veka postojanja.

Republika

Od davne 1974. godine, od osnivanja do danas, klub je beležio uspehe i poraze. Održavao se. Smenjivale su se uprave, menjali se igrači i lige. Sve se menja, kao i u životu, ali klub je uvek imao i ima pravu ulogu, da bude najširi poligon za bavljenje sportom, druženje i zabavu. Za proteklih pola veka postojanja entuzijasti kluba dali su doprinos i u komunalnom razvoju sela. Izgradili su prateće objekte velike materijalne vrednosti na prelepom igralištu, kao i ugostiteljski objekat u selu.

Rezultati i suve brojke ne vrede više od ljudi, njihovog angažovanja i uverenja da se najviše može postići sopstvenim snagama. Tako su i činili proteklih pola veka.

Fudbalski klub “Vrtište” je stekao za 50 godina postojanja, ugledno mesto u niškom fudbalskom svetu i sve mu to daje za pravo da očekuje lepše fudbalsko sutra. Zato i kažu da je veliki jubilej jedinstveno priznanje i obaveza čuvanja i nastavljanja tradicije.

Povodom jubileja vredni fudbalski radnici i aktivisti iz sela su planirali brojne aktivnosti tokom cele, jubilarne 2024. godine. A kako bi drugačije i bilo kad je selo prelepo, sa velikim sportskim srcem i bezkrajno toplom moravskom dušom.

Kako se može čuti iz kluba, biće organizovana proslava koja će biti skromna, u duhu vremena u kojem živimo. Naknadno će stići obaveštenje o programu proslave i svečanoj akademiji.

Što se tiče rezultatskih uspeha u poslednjih par sezona, ekipa Vrtišta je u takmičarskoj 19/20 godini bila član Zone Centar, nakon toga je odlučeno da se krene od nule, pa je od tada tim član Druge niške lige. 

U aktuelnoj sezoni tim Vrtišta je nakon 13 odigranih mečeva na deobi četvrte pozicije na tabeli, sa bodovnim saldom na koti 22.

BONUS VIDEO: 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading