PRVI KORAK KA PARIZU JE NAČINJEN: "Orlovi" srušili Iran i približili se učešću na Olimpijskim igrama!

Autor: Vladimir Vorih

Sport

23.05.2024

07:47

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Važan korak je načinjen.

PRVI KORAK KA PARIZU JE NAČINJEN: "Orlovi" srušili Iran i približili se učešću na Olimpijskim igrama!

Foto: OSSRB

Odbojkaši Srbije

Odbojkaška reprezentacija Srbije započela je svoj put ka Olimpijskim igrama u Parizu pobedom nad Iranom rezultatom 3:1 (27:25, 17:25, 25:19, 25:18) u premijernom meču Lige nacija. Ovaj trijumf doneo je Srbiji pet dragocenih bodova za svetsku rang listu, koja je ključna za plasman na Olimpijske igre.

Ova pobeda odbojkaša Srbije ima veliki značaj s obzirom na bodove koji se osvajaju za svetsku rang listu. Trenutno se "Orlovi" nalaze na devetom mestu, a svaki trijumf je od velikog značaja, dok eventualni neuspesi mogu ne samo dovesti do pada na rang listi, već i udaljavanja od ostvarenja primarnog cilja.

Nakon pobede nad Iranom, odbojkaši Srbije nemaju mnogo vremena za odmor i pripremu za naredni meč. Već danas (četvrtak 23. maj u 22.30 časova) će izaći na teren u Riju, gde će se sastati sa selekcijom Japana. Nakon toga, predstoje im dueli sa Brazilom i Nemačkom.

Foto: www.profimedia.rs

Prvi korak ka medalji u Parizu j načinjen

 

Raspored "Orlovima" definitivno nije išao na ruku, ali će morati da pokažu izuzetnu izdržljivost i koncentraciju kako bi ostvarili željene rezultate.

U prva dva seta Srbija je imala loš start, dozvolivši odbojkašima Irana da srignu do osetne prednosti. Ipak, tokom prvog seta naši odbojkaši su uspeli da stignu do preokreta, ali im to nije pošlo za rukom u drugom, nakon kojeg je rezultat bio izjdnačen.

Verovatno i ključni treći set je pripao srpskim odbojkašima, koji ovoga puta nisu dozvolili protivniku da se na početku rezultatski odlepi, da bi u ispostaviće se poslednjem setu, sve funkcionisalo savršeno, što je bilo dovoljno za premijerni trijumf.

Po završetku interkontinentalnog dela Lige nacija, biće poznato preostalih pet učesnika Olimpijskih igara, a Srbija se trenutno nalazi na poziciji koja je vodi direktno u Pariz. Potrebno je da odbrane tu poziciju od konkurencije poput Kube, Turske i Irana, kako bi ostvarili svoj cilj - plasman na Olimpijske igre.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading