VEROVALI, ILI NE: Prodali su ga pre dve godine, a i dalje na njemu zarađuju ogromne pare - milioni samo kaplju!

Autor: Vladimir Vorih

Sport

23.05.2024

06:45

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

To se zove dobro odrađen posao...

VEROVALI, ILI NE: Prodali su ga pre dve godine, a i dalje na njemu zarađuju ogromne pare - milioni samo kaplju!

Foto: Tanjug/AP

Fudbaleri minhenskog Bajerna iza sebe imaju razočaravajuću sezonu u kojoj ne samo da su ostali bez šampionskog pehara u nemačkoj Bundesligi, već su takmičenje okončali na trećoj poziciji, dozvolivši da u "leđa gledaju" šampionu Bajeru iz Leverkuzena, kao i Štutgartu.

Bavarci se svakako nadaju daleko boljim izdanjima od naredne jeseni, ali svakako rukovodstvo kluba još jednom je pokazalo da radi sjajan posao, tako da u "kasu kluba iz Minhena" i sada stiže novac od transfera koji je obavljen pre gotovo dve godine.

Robert Levandovski, kapiten reprezentacije Poljske, ostavio je dubok trag na "Alijanc areni" tokom osam godina provedenih u Bajernu. Sa 375 odigranih utakmica i čak 344 postignuta gola, Levandovski je oborio mnoge rekorde i ostavio neizbrisiv pečat u istoriji kluba.

Republika

Foto: Tanjug/AP

U dresu Barselone nije imao najuspešniju sezonu - Robert Levandovski

 

Nakon što je Bajern prodao Levandovskog Barseloni za 45 miliona evra, dogovoreno je da će Barsa isplatiti bonus od 1,25 miliona evra za svaku sezonu u kojoj Levandovski postigne najmanje 25 golova. Ovaj iskusni napadač je uspeo da ispuni ovaj uslov i prošle sezone, kada je zatresao mrežu 33 puta, kao i ove sezone, gde je do sada postigao 25 golova. Ovo znači da će Bajern dobiti dodatnih 1,25 miliona evra od Barselone.

Iako ima 35 godina, Levandovski je potvrdio da će ostati u Barseloni do juna 2026. godine, što znači da postoji mogućnost da Bajern zaradi dodatnih 1,25 miliona evra ukoliko Levandovski ostane do kraja ugovora i ponovo ispuni uslov za bonus. Ovo bi značilo da bi Bajern mogao da zaradi ukupno 50 miliona evra na transferu Levandovskom, što predstavlja izuzetno dobar posao za nemački gigant.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading