BUM U HUMSKOJ, PARTIZAN VRAĆA LJUBIMCA GROBARA: I to za PRVOG TRENERA

Autor:

Sport

23.05.2024

12:35

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ostaje da se vidi šta bi u tom slučaju bilo sa Albertom Nađom.

BUM U HUMSKOJ, PARTIZAN VRAĆA LJUBIMCA GROBARA: I to za PRVOG TRENERA

Foto: Starsport

Stadion u Humskoj ulici

Rukovodstvo fudbalskog kluba Partizan planira da napravi veliki potez ovog leta, a u glavnoj ulozi je iskusni stručnjak Aleksandar Stanojević (50). On je prvi izbor čelnika Partizana za novog šefa stručnog štaba, a razlog za to je potreba za novom energijom i autoritetom na klupi. Takođe, kvalifikacije za Ligu šampiona predstavljaju dodatni motiv za dovođenje Stanojevića, čoveka koji je već dokazao svoju sposobnost da motiviše ekipu i vodi je ka ostvarivanju vrhunskih rezultata.

- Čelnici Partizana žele da vrate Stanojevića. To neće biti lako, pogotovo zbog svega onoga što se dešavalo u njegovom prethodnom mandatu, ali učiniće sve da ga nagovore i privole da ponovo sedne na klupu. On je čovek koji zna kako se bori za trofeje, kako da motiviše ekipu, a dodatni motiv su kvalifikacije za Ligu šampiona, odnosno borba za grupnu fazu nekog evropskog takmičenja - otkrio je za Informer izvor blizak dešavanjima u Humskoj.

Republika

Foto: Starsport

Aleksandar Stanojević

Poznato je da je prva želja kluba iz Humske bila Vladimir Ivić, ali on je odlučio da pričeka "primamljiviju ponudu iz jače lige" umesto da prihvati ponudu crno-belih. Tada je Albert Nađ potpisao ugovor i zvanično postao naslednik Igora Duljaja, pa ostaje da se vidi kako bi se razrešila situacija sa njim jer je Partizan pristao na njegov uslov i potpisao ugovor do kraja sledeće, a ne samo do kraja ove sezone.

Ipak, otvaraju vrata za povratak Stanojevića na klupu, a njegovo iskustvo i uspeh sa Partizanom (dve šampionske titule i trofej Kupa Srbije) čine ga veoma poželjnim izborom za rukovodstvo kluba. Očekuje se da će rukovodstvo Partizana uložiti napore da nagovori Stanojevića da se vrati na klupu i da će njegovo iskustvo i autoritet doprineti stvaranju nove dinamike u ekipi. S obzirom na aktuelnu situaciju i potrebu za osvajanjem trofeja, povratak Stanojevića na klupu mogao bi da označi novu eru uspeha za crno-bele.

Republika

Foto: Starsport

Fudbaleri Partizana

Parizan je završio još jednu sezonu bez osvojenog trofeja, a titula se čeka još od 2017. godine. Nakon serije od šest utakmica bez pobede, ekipa je uspela da obezbedi drugo mesto na tabeli, što donosi kvalifikacije za Ligu šampiona. Ovo je navelo upravu kluba da donese odluku o potrebnim promenama, uključujući i novog šefa stručnog štaba.


Stanojević je igračku karijeru započeo u Partizanu i nastupao za prvi tim od 1999. do 2001. godine. Kao trener, vodio je crno-bele do dve šampionske titule i trofeja Kupa Srbije tokom svog prvog mandata od 2010. kada je nasledio Gorana Stevanovića. Vratio se popularni Stanoje u Humsku u septembru 2020, kada je nasledio Savu Miloševića. Njegovi izabranici bili su jesenji šampioni, sa pet bodova prednosti tokom zimske pauze u odnosu na Crvenu zvezdu. Njegovo iskustvo i uspeh čine ga omiljenim među navijačima, a povratak na klupu bio bi dobrodošla vest za grobare.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (1)

Loading
dragan

23.05.2024 13:58

Dace bog da prihvati