MOSKOVLJANIN ČINI ČUDA U SRPSKOJ PRESTONICI: "Majstorima" je samo nebo granica!

Autor: Vladimir Vorih

Sport

13.04.2023

20:09

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Renesansa novobeogradske ekipe...

MOSKOVLJANIN ČINI ČUDA U SRPSKOJ PRESTONICI: "Majstorima" je samo nebo granica!

Foto: FK Radnički Novi Beograd

Pedesetpetogodišnji ruski stručnjak Andrej Černišov, definitivno je preporodio ekipu sa stadiona "kraj Studenjaka" i već sada se može reći da Radnički postaje velika nepoznanica, u najpozitivnijem smislu reči, kada je u pitanju sama završnica ovosezonskog takmičenja.

 

Jesenji deo sezone novobeogradski Radnički uglavnom je proveo u "zoni ispadanja" i smatran je jednim od glavnih kandidata za selidbu u trećeligaški rang srpskog fudbala.

Međutim, tokom zimske pauze ekipu je preuzeo ruski stručnjak Andrej Černišov i nakon uvodna četiri duela u kojima je ostvarena samo jedna pobeda, usledio je niz tokom kojeg su "majtori" u pet mečeva ostvarili četiri trijumfa, a pobednička serija nastavljena je i u sredu 12. aprila kada su vršački crveno-beli napustili stadion "kraj Studenjaka", pognute glave.

Već u 17. minutu domaćin stiže do prednosti. Smušeno je delovala odbrana OFK Vršca na dubinsku loptu iz defanzivne linije fudbalera Radničkog i Miloš Gordić je izašao sam pred golmana Andrijanića i nije mu bilo teško da pogodi mrežu.

Dvadeset minuta kasnije rezultat je izjednačen. Nakon slobodnog udarca iskosa sa sene strane i centaršuta, u šesnaestercu domaćina nastao je pravi karambol gde gotovo niko nije znao gde se lopta i nalazi. U "šumi nogu" na malom prostoru, najbolje se snašao Arijan Mršulja koji je uspeo loptu da prebaci preko gol linije.

Konačni rezultat ovog susreta postavljen je u 42. minutu kada je svojim drugim pogotkom Miloš Gordić završio sjajnu akciju svojih saigrača.

U nastavku susreta pored blage dominacije gostujućih fudbalera nije viđeno mnogo toga, što je svakako išlo u prilog domaćinu koji je tako stigao do svog četvrtog uzastopnog prvenstvenog trijumfa.

 

 

- Prva liga Srbije, 29. kolo:

Radnički (Novi Beograd) - OFK Vršac (Vršac) 2:1 (2:1)

Stadion: FK Radnički na Novom Beogradu

Gledalaca: 200

Sudija: Aleksandar Lukić

Strelci: M. Gordić u 17. i 42. minutu za Radnički; A. Mršulja u 37. minutu za OFK Vršac

Žuti kartoni: Gordić, Ilić, Marjanović, Nedeljković, Veličković, Đokić (Radničk); Mršulja,  Tomić, Petrić, Ilić, Glavinić (OFK Vršac)

Radnički (Novi Beograd): Lazarević, Nedeljković (Brežančić), Ilić, Matejević, Obradović (Gulan), Pešić, Marjanović (Veličković), Lukić (Ahmetović), Đokić, Gordić, Kojić (Nuredini).

OFK Vršac (Vršac): Andrijanić, Petrić, Ilić, Pavlov, Todorović, Braunović (Glavinić), Andrić, Stojković (Lazevski), Kadijević (Čejić), Mršulja, Tomić (Stanisavljević).

Nakon ovog susreta ekipa novobeogradskog Radničkog zauzima osmu poziciju na tabeli i nalazi se na pragu senzacionalnog plasmana u plej-of Prve lige Srbije. U poslednjem ligaškom kolu "majstori" se u Inđiji sastaju sa istoimenom ekipom.

Sa druge strane OFK Vršac će opstanak u prvoligaškoj konkurenciji tražiti kroz plej-aut, a u narednom prvenstvenom susretu očekuje ih veliko iskušenje u duelu sa pančevačkim Železničarom.

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading