VELIKI DERBI REŠEN U SAMO PET MINUTA: Pančevci savladali lidera sa Novog Beograda i odškrinuli vrata srpske fudbalske elite! (FOTO GALERIJA, VIDEO)

Autor: Vladimir Vorih

Sport

13.04.2023

15:16

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

"Dizelka" punim gasom gazi ka istorijskom ostvarenju.

VELIKI DERBI REŠEN U SAMO PET MINUTA: Pančevci savladali lidera sa Novog Beograda i odškrinuli vrata srpske fudbalske elite! (FOTO GALERIJA, VIDEO)

Foto: FK Železničar Pančevo

Kako se trenutno odvija situacija u okviru ovosezonskog srpskog prvoligaškog karavana, duel pančevačkog Železničara i IMT-a sa Novog Beograda, već za nekoliko meseci biće duel u kojem će se odlučivati o superligaškim bodovima.

 

O značaju susreta dovoljno govori podatak da se na tribinama sve lepšeg objekta Sportskog centra "Mladost" okupilo preko 1.000 ljubitelja fudbala koji nisu zažalili što su popodnevne sate u sredu 12. aprila posvetili fudbalu.

S obzirom na važnost meča, obe ekipe su tokom prvog poluvremena igrale obazrivo očekivajući grešku protivničke ekipe koju bi eventualno iskoristili u rezultatskom smislu, ali se mora istaći da i u takvom odnosu snaga na terenu prilike na obe strane nisu izostale, ali su golmani Mladen Živković i Milorad Kojić ostali nesavladivi.

Kako je susret odmicao, "pančevačka dizelka" je igrala sve sigurnije. Preuzeli su fudbaleri trenera Vladimira Gaćinovića terensku inicijativu koja je rezultirala pogotcima početkom drugo perioda igre.

Početkom nastavka igre popularni "traktoristi" su imali kolosalnu šansu, ali je maestralni Živković uspeo da sačuva svoju mrežu, a već u 55. minutu je usledila erupcija oduševljnja domaćih navijača. Sjajno su momci u beloj sportskoj opremi "probili" po desnom krilu, usledila je povratna lopta u nivou penaltika odakle je preciznim udarcem po zemlji Šaleta Kordić zatresao mrežu gostiju.

 

Samo pet minuta kasnije Gabriel Obekpa je izgubio loptu na sredini terena, usledila je brza transformacija fudbalera "dizelke" iz odbrambene zone u fazu napada i Dario Grgić udarcem sa ivice šesnaesterca po drugi put primorava golmana Kojića da vadi loptu iz svog gola.

Poslednih pola sata igre proteklo je u dominaciji gostujućih fudbalera koji su svim silama krenuli ka golu domaćina, ali promene rezultata nije bilo prevashodno zahvaljujući fantastičnom Mladenu Živkoviću koji je uspeo da zaustavi i udarac Milana Lukovića sa "bele tačke".

 

 

- Prva liga Srbije, 30. kolo:

Železničar (Pančevo) - IMT (Novi Beograd) 2:0 (0:0)

Stadion: Sportski centar "Mladost"

Gledalaca: 1.000

Sudija: Ivan Stamenković

Strelci: Kordić u 55. i Gigić u 59. minutu za Železničar

Žuti kartoni: Hajdin, Kovačević, Grgić (Železničar), Ćirković, Delević, Stefanović (IMT)

Železničar (Pančevo): Živković, Balaž, Grgić (Obrenović), Hajdin, Kordić (Šušnjar), Kovačević, Milikić, Petrović (Brkić), Tomanović, Zuvić (Lainović), Đorđević (Janković).

IMT (Novi Beograd): Kojić, Delević, Džinović, Glišić, L. Luković, M. Luković, Obekpa (Ćirković), Radočaj, Stefanović, Vidić (Stamenić), Vukić (Čarls).

 

 

Nakon ovog susreta Pančevci su na tabeli prvoligaškog karavana prišli ekipi IMT-a na samo dva boda i jasno j da će se do kraja takmičenja voditi velika borba za prvu poziciju

Već u subotu 15. aprila na programu su mečevi 30. kola Prve lige Srbije. Fudbaleri Železničara gostuju u Vršcu, dok će IMT na stadionu u Vojvođanskoj ulici dočekati "fenjeraša" iz Čajetine.

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading