ONI BRANE ČAST SRPSKOG KLUPSKOG FUDBALA: Prolećne borbe na međunarodnoj sceni za njih i dalje nisu okončane - sledi gostovanje u Kopenhagenu!

Autor: Vladimir Vorih

Sport

18.03.2023

17:22

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Srpski fudbalski klubovi nisu okončali sa međunarodnim takmičenjima u sezoni 2022/23.

ONI BRANE ČAST SRPSKOG KLUPSKOG FUDBALA: Prolećne borbe na međunarodnoj sceni za njih i dalje nisu okončane - sledi gostovanje u Kopenhagenu!

Foto: FK Miljakovac

Učešće u evropskim kupovima za sezonu 2022/23 niški Radnički je okončao u drugom kvalifikacionom kolu Lige konferencija. Naredna runda istog takmičenja bila je kobna i po Čukarički. Crvena zvezda je jesen završila u grupnoj fazi Lige Evrope, a jedini srpski klub koji je uspeo da se domogne prolećnih borbi, jeste Partizan koji je u dvomeču sa moldavskim Šerifom poražen u prvoj nokaut rundi najmlađeg evropskog klupskog takmičenja.

 

Međutim, borba srpskih klubova na Evro sceni u aktuelnoj sezoni, ipak nije okončana.

Fudbalski klub Miljakovac koji se takmiči u okviru Međuopštinske lige Beograd - "grupa A" i dalje je učesnik međunarodnih takmičenja i u narednom periodu očekuju ga još dva susreta u okviru "Feniks trofeja". Prethodne jeseni klub je na domaćem terenu poražen od italijanske Brere iz Milana rezultatom 3:5, dok je meč protiv danskog Skjolda iz Kopenhagena okončan još ubedljivijim porazom rezultatom 0:5.

U narednom periodu biće odigrani i revanš susreti, a poznato je da će Miljakovac svoj prvi međunarodni prolećni susret odigrati u Kopenhagenu protiv ekipe Skjolda, a meč će se odigrati na "Osterbro stadionu" u Kopenhagenu 10. maja.

- "Feniks trofej - grupa C", 3. kolo

Skjold Kopenhagen (Danska) - Miljakovac (Srbija)

Stadion: "Osterbro", Kopenhagen

Datum: 10. maj 2023. godine

Foto: FK Miljakovac

"Radnička klasa" osvaja dansku prestonicu

 

Termin odigravanja susreta u Milanu još uvek nije poznat.

Srpskoj fudbalskoj javnosti ostaje da podrži svog jedinog preostalog predstavnika na međunarodnoj sceni.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading