MATEJ BOLTAUZER SE VRAĆAO NA MESTO ZLOČINA: Slovenac redovno SUDIO U BEOGRADU posle krađe PARFEMA NA AERODROMU

Autor:

Sport

26.04.2024

16:01

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Delio pravdu u pobedi Partizana nad Makabijem, Izraelci slavili u svim mečevima pred njim sem nad crno-belima, a bio je i na šokantnom porazu Zvezde.

MATEJ BOLTAUZER SE VRAĆAO NA MESTO ZLOČINA: Slovenac redovno SUDIO U BEOGRADU posle krađe PARFEMA NA AERODROMU

Foto: Starsport

Matej Boltauzer

Košarkaški sudija Matej Boltauzer, najpoznatiji arbitar iz Slovenije uz Damira Javora, pokušao je da promeni profesiju i da ode u razbojnike. On je napravio skandal kada je, po povratku iz Beograda gde je 5. decembra 2023. godine sudio meč 12. kola Evrolige između Partizana i Monaka (89:85 posle produžetaka), u parfimeriji na aerodromu "Nikola Tesla" ukrao jedan Tom Ford parfem vredan 221 evro.

Na njegovu nesreću, prodavnica iz koje je pokušao da odnese parfem je dobro obezbeđena i pokrivena kamerama, pa ga je policija na aerodromu uhvatila na delu i odmah ga privela. Kako se vidi na snimku sa sigurnosnih kamera, koji je Republika ekskluzivno objavila, Slovenac, poput svakog drugog putnika, ulazi u aerodromsku parfimeriju i razgleda parfeme dok gura kofer. Međutim, on se sve vreme osvrće oko sebe.

 

 

U jednom trenutku čovek koji je bio u istom delu prodavnice sa njim odlazi, što Boltauzer vidi kao pogodan trenutak za krađu. On se okrenuo leđima prema kameri i može biti da je bio svestan njenog postojanja jer je minut pre krađe više puta pogledao u tom pravcu. Ono što nije znao je da će se trenutak u kojem ubacuje parfem u džep jasno videti na snimku. Međutim, kada je shvatio da nema kud, Boltauzer je priznao krivično delo i sklopio nagodbu kak bi sebi olakšao kaznu.

Šta više, on je nastavio normalno da radi i deli pravdu kako u AdmiralBet ABA ligi, tako i u Evroligi. Slovenac je bio delegiran u svakom kolu od tog 5. decembra do danas, a našao se i na spisku najboljih evroligaških sudija i deli pravdu u plej-ofu.

Naime, već u sledećem kolu posle incidenta, Boltauzer je radio nesmetano kao da se ništa nije desilo. On je u 13. kolu bio jedan od trojice sudija na meču između Olimpijakosa i Bajerna (77:69). Ali tek tu postaje zanimljivo. Slovenac je dolazio je više puta u Beograd!

Naime, on je Partizanu sudio u pobedi nad Makabijem u 21. kolu Evrolige (88:79), a onda je više puta bio sudija Izraelcima. U 15. kolu Evrolige bio je sudija u Beogradu na meču Makabi - Baskonija (89:81), kao i u 31. kolu kada je "Ponos Izraela" slavio u Minhenu protiv Bajerna (74:89). U plej-inu je bio delegiran za meč u kojem je Makabi u Areni u plej-inu isprašio Baskoniju sa 113:85 i prošao u četvrtfinale. A tamo je bio sudija u pobedi Makabija na gostovanju Panatinaikosu u Atini sa 87:91.

Republika

Foto: Starsport

Duel Partizana i Makabija koji je Boltauzer sudio

Što se Crvene zvezde tiče, Matej Boltauzer nije bio srećne ruke. On je bio sudija u porazu od Baskonije u Areni (90:91) u 22. kolu. Posle tog meča su crveno-beli tvrdili da su oštećeni od strane sudija. Na 11 sekundi pre kraja susreta  Tadas Sedekerskis je primio loptu blizu aut-linije, a onda ga je faulirao Bolomboj. Međutim, postavlja se pitanje da li je Litvanac nagazio aut-liniju pre samog prekršaja. Nažalost, sudije se nisu odlučile da pogledaju snimak kako bi procenili situaciju.

 

 

 

Takođe, Boltauzer je bio sudija u porazu Zvezde od Reala u Madridu posle rovovske borbe u 32. kolu Evrolige (101:94).

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

Komentari (0)

Loading