TRANSFER BOMBA: Iz SAD-a u Srbiju - fudbaler Njujork sitija stigao u grad podno Rudnika! (FOTO, VIDEO)

Autor: Vladimir Vorih

Sport

17.02.2023

15:32

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ovakvi transferi se retko beleže kada je srpski fudbal u pitanju.

TRANSFER BOMBA: Iz SAD-a u Srbiju - fudbaler Njujork sitija stigao u grad podno Rudnika! (FOTO, VIDEO)

Foto: youtube.com/printscreen

Fudbaleri Metalca iz Gornjeg Milanovca privode kraju zimske pripreme pred nastavak takmičenja u okviru Prve lige Srbije, a uoči ulaska u takmičarski ritam, klub iz grada pofdno Rudnika predstavio je svoje poslednje pojačanje od kojeg će se u predstojećem periodu mnogo očekivati.

 

Naime, novi član gornjomilanovačkog fudbalskog kolektiva postao je Vukašin Bulatović koji u redove plavo-belih stiže iz Sjedinjenih Američkih Država.

Dvadesetdvogodišnji fudbaler igra na poziciji levog beka, a može odgovoriti i zadacima u centralnoj odbrambenoj liniji. Karijru je započeo u ekipi Sokersa iz Čikaga, a zatim je nastupao za Sporting iz Kanzas Sitija, Valpo Krusejders, Fort Vejn Mastodons iz Indijane i Filadelfiju. Prethodnih godinu dana nastupao je za drugi tim Njujork sitija u profesionalnoj američkoj ligi.

Nakon potpisivanja ugovora sa gornjomilanovačkim klubom, Bulatović je za klupski portal izjavio:

- Oduvek sam želeo da igram fudbal u Evropi, posebno u Srbiji odakle mi je poreklo, jer je taj sport ovde na znatno višem nivou nego u Americi. Tamo je moguće napredovati samo do određenog nivoa i onda nema mnogo prostora za razvoj, bez obzira da li je u pitanju koledž ili profesionalna liga.

Foto: FK Metalac Gornji Milanovac

"Amerikanac" u Gornjem Milanovcu

 

Nova akvizicija Metalca, iznela j i prve utiske po dolasku u redove srpskog prvoligaša:

- Tim me je prihvatio kao svog od prvog dana, imam utisak da se sa momcima poznajem deset godina. Igra je onakva kakvu tražim, kompleksnija. U SAD nedostaje rad na taktici i pripremi. Ako si snažan, veliki, dobro trčiš, to može da bude dovoljno. Ovde mora stalno da se misli, i na terenu, i van njega. Tehnika je bitna, za svaku utakmicu je drugačija priprema, priča se o tome od ujutru do uveče, sve se analizira, odgovornost je veća, i meni to savršeno prija - zaključio je Vukašin Bulatović.

 

 

Da podsetimo, nastavak takmičenja u okviru drugog stepena srpskog klupskog fudbalskog takmičenja zakazan je za 25. februar, a u prolećnoj premijeri Metalac na svom stadionu dočekuje ekipu šabačke Mačve.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading