LJUBAV PREMA KLUBU, NEMERLJIVA JE: Čika Žika je gotovo sedam decenija uz svoje crveno-bele!

Autor: Vladimir Vorih

Sport

17.02.2023

14:53

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Bez njega se klub iz Erdevika ne može zamisliti...

LJUBAV PREMA KLUBU, NEMERLJIVA JE: Čika Žika je gotovo sedam decenija uz svoje crveno-bele!

Foto: FK Sloga Erdevik

Fudbalski klub Sloga iz Erdevika na fudbalskoj mapi Srbije egzistira već pune 104 godine, a gotovo sedam decenija on je neizostavni deo crveno-belih iz mesta na obroncima Fruške gore.

 

Žika Ognjanović je krajem 50-tih godina XX veka stigao u redove sportskog kolektiva iz Erdevika i crveno-beli dres je nosio pune dve decenije. Po okončanju igračke karijere, bio je i trener u klubu, a kasnije i redovni posetilac svih utakmica, treninga i svih događaja koji su imali veze sa Fudbalskim klubom Sloga.

I danas, nakon gotovo sedam decenija koliko provodi u klubu, ili uz klub, popularni čika Žika, kako ga nazivaju sugrađani u Erdeviku, ne propušta niti jedan trenutak klupskog bitisanja, Tako je i nedavno, i pored izuzetnog hladnog vremena otputovao u Krupanj gde je posetio ekspediciju Sloge koja je u gradu na desnoj obali Drine sprovodila zimske pripreme pred nastavak šampionata u okviru Vojvođanske lige Jug.

Foto: FK Sloga Erdevik

Uvek uz crveno-bele - Žika Ognjanović

 

Ljubav koju porodica Žike Ognjanovića gaji prema erdevičkim crveno-belima, pitanje je porodične tradicije. I čika Žikina majka Branka bila je veliki navijač ovog kluba, a svoju ljubav prema Slogi preneo je i na sina Aleksandra koji je takođe nosio dres kluba.

Do kojih granica je išla čika Žikina ljubav prema Slogi, možda najbolje oslikava trenutak, kada je on ustupio svoju kuću za svlačionicu, dok su se na stadionu izvodili radovi.

Foto: FK Sloga Erdevik

U Erdeviku se fudbal voli

 

Svi u klubu se nadaju da će zajedno sa svojim najvernijim navijačem, u godinama pred nama proslaviti i plasman u viši rang takmičenja, Srpsku ligu Vojvodina.

Kada je reč o aktuelnoj sezoni, fudbaleri Sloge iz Erdevika su prvu polusezonu okončali na trećoj poziciji Vojvođanske lige Jug. Ostvaren je skor od deset pobeda, jednog remij i četiri poraza i sa 31 osvojenim bodom u prolećne borbe ulaze sa četiri boda manje u odnosu na lidera, ekipu Hajduka iz Divoša.

U prolećnoj premijeri Sloga na svom stadionu dočekuje Jedinstvo iz Rumenke, a zasigurno će se na tribinama erdevičkog stadiona naći i čika Žika.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading