LIDER STIŽE U RAKOVAC: Borac veruje u domaći teren i nada se iznenađenju!

Autor:

Sport

09.11.2022

09:19

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U 14. kolu Druge novosadske lige u Rakovac stiže lider na tabeli ekipa Proletera. Utakmica je zakazana za nedelju od 13 časova.

LIDER STIŽE U RAKOVAC: Borac veruje u domaći teren i nada se iznenađenju!

Foto: FK Borac Rakovac

Polako ulazimo u finiš jesenjeg dela prvesntva Druge novosadske lige. U vrhu tabele od prvog kola trka u dvoje, Proleter i Susek za plasman u viši rang.

Republika

Foto:  

Upravo ekipa Proletera stiže u nedelju u Rakovac na megdan Borcu. O gostima nedeljnog duela se nema šta mnogo reći. Prva ekipa na tabeli sa odličnim učinkom i igrom od starta sezone. U 13 odigranih mečeva 12 pobeda i samo jedan poraz. Tim je ostao bez bodova upravo protiv Suseka na domacem terenu u prvom kolu.

Napadački arsenal Proletera je najbolji u ligi, čak 75 puta su tresli mrežu protivnika, loptu iz svoje mreže vadili su 10 puta u ovoj sezoni. Vodiće se velika bitna sa Susekom za plasman u Prvu novosadsku ligu do kraja sezone.

Borac iz Rakovca sa učinkom 5-3-4 nalazi se na osmoj poziciji na tabeli sa 18 bodova. Sastav trenera Mandića u ovoj sezoni igra po principu toplo-hladno, nikako da tim veže nekoliko dobrih rezultata u nizu. 

U poslednja dva kola Borac se sastaje sa dva glavna kandidata za viši rang, posle meča sa Proleterom gostuju ekipi Susek.

Borac daje, ali i prima mali broj golova. Mrežu protivnika igrači iz Rakovca pogađali su 22 puta, dok su sa centra zbog primljenog gola kretali jedan put manje. 

Za domaćina nedeljnog susreta je duel sa liderom jedan od bitnijih mečeva, svi se u klubu nadaju da će i publika to prepoznati i da će doći u što većem broju.

Važnost meča i veličinu protivnika potvrdio je i trener ekipe.

- Siguran sam u ove momke i u moje izabranike i znam da su ovi momci iz Proletera favoriti, ali neće biti lako da iz našeg Rakovca odnesu bodove. Imamo kvalitet i da ih iznenadimo.Ove sezone u timu spojili smo mladost i iskustvo - rekao je Igor Mandić.

Republika

Foto: FK Borac Rakovac

Aleksa Dimitrijević

 

Mladi rezervni golman Aleksa Dimitrijević izneo je svoja očekivanja pred susreta sa Proleterom:

- Očekuje nas meč protiv prvoplasirane ekipe u ligi i bivše superligaške ekipe koja nije slučajno na poziciji na kojoj se nalazi. Ekipu čine sjajni igrači predvođeni legendom i njihovim kapitenom Sašom Drakulićem koji nije slučajno najbolji strelac lige. Igramo kod kuće, na našem terenu i pred našim navijačima gde smo ove sezone samo jednom poraženi, što jasno pokazuje da nije lako uzeti bodove u Rakovcu. Verujem u sebe i celu ekipu borićemo se do kraja i pokušaćemo da ostvarimo povoljan rezultat, fudbal je čudna igra i sami smo bili svedoci velikih čuda koja su se dešavala. Svesni smo da je ekipa Proletera apsolutni favoriti, ali nema predaje. Cela ekipa daće 100% svojih mogućnosti da bodovi za vikend ostanu u Rakovcu.

Borac (Rakovac) - Proleter

Nedelja, 13. novembar od 13 časova

Teren u Rakovcu

BONUS VIDEO: 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading