MEČ KOJI ĆE SE PAMTITI: Niželigaš iz Velike Reke u finalu kupa savladao ekipu iz vrha tabele Okružne lige!

Autor:

Sport

08.11.2022

22:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Finale kupa Opštinskog fudbalskog saveza Ljubovija odigrano je danas na stadionu u Velikoj Reci. Ekipa Velika Reka dočekala je Drinu iz Ljubovije. Posle boljeg izvođenja penala slavili su igrači Velike Reke trofej kupa.

MEČ KOJI ĆE SE PAMTITI: Niželigaš iz Velike Reke u finalu kupa savladao ekipu iz vrha tabele Okružne lige!

Foto: FK Velika Reka

Ove godine u finalu kupa OFS Ljubovija sastale su se dve ekipe iz različitih rangova takmičenja. Velika Reka se takmiči u Međuopštinskoj ligi Jadar i posle 11 odigranih mečeva nalazi se na četvrtoj poziciji na tabeli. Sa druge strane centra u meču za trofej našla se ekipa Drine iz Ljubovije, član Mačvanske okružne lige, i trenutno ekipa drži drugo mesto na tabeli.

Republika
 

Od samog starta meča viđeno je dosta prilika kako na jednoj tako i na drugoj strani. Može se reći da su nešto konkretniji pred golom gostiju bili domaći igrači. Čak je i odličnu priliku propustio Nemanja Polić sa nekih 25 metara lopta je pogodila stativu. 

Gosti u nešto izmenjenom sastavu u prvom poluvremenu nisu imali kvalitetnih akcija koje bi ugrozile domaći tim.

Da rezultat na poluvremenu nije kao što je očekivao trener gostiju Vladimir Krstić dokazuje i izmena već na startu drugog dela igre.

Kada je igra Drine postala nešto konkretnija pred golom Jankovića, domaća ekipa uspeva da dođe do pogotka. 

Kapiten Velike Reke posle kornera spušta loptu glavom do Bojana Veselinovića koji odličnim udarcem savladava golmana Miloševića za veliko oduševljenje domaće publike i vođstvo svog tima od 1:0. 

Od tog trenutka ofanzivna na gol iskusnog Jankovića, za goste ulaze još dva igrača sa klupe i ekipa baca sve karte na napad. Pokušavali su igrači Drine da dođu što pre do izjednačenja, pa kasnije možda i do potpunog preokreta, ali je ekipa Velike Reke odlično bila postavljena u odbrani.

Kada su mnogi mislili da će se finale završiti samo jednim golom na meču, dolazi do odlične situacije za gol. Glavni sudija na meču Nemanja Vučićević dosuđuje penal za ekipu Drine. Precizan sa kreča u poslednjim trenucima meča bio je rezervista Miloš Nenadović za izjednačenje u finalu.

Posle isteka regularnog dela meča pristupilo se izvođenju penala. U penal seriji usled promašaja igrače Drine, bolje se snalazi domaći sastav i donosi pehar ekipi Velike Reke!

Timu Velike Reke je ovaj pehar u kupu drugi u klupskoj istoriji. Posle šest godina trofej pobednika kupa OFS Ljubovija opet je u vitrinama kluba iz Velike Reke! 

Velika Reka - Drina (Ljubovija) 1:1 (0:0) - posle izvođenja penala 2:1

Velika Reka: Janković, Obradović, M. Pavlović, Gutalj, Radu, A. Pavlović, Marković, Polić, N. Matić, M. Matić, Veselinović.

Drina: Milošević (od 62' Tadić), Andrić, Mitrović (od 46' Petrović), Ćirković, Mitrović, Živković (od 62' Đorđić), Radovanović (od 75' Lončarević), Pajić, Milanović (od 57' Nenadović), Todorović, Đurić.

BONUS VIDEO: 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading