GRAĐANI U STRAHU NAKON DVA MASAKRA! Šta ako moje dete bude sledeće?

Autor:

Hronika

05.05.2023

17:40

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

"Šta sad da radim, samo da se pitam da li će moje dete biti sledeće?", komentar je koji je danas odzvanjao novosadskim polupraznim ugostiteljskim objektom u kom je glavna tema na popodnevnoj kafi bila tragedija, i to ne jedna, nego dve, koje su za samo 2 dana pogodile Srbiju i odnele 16 mladih života.

GRAĐANI U STRAHU NAKON DVA MASAKRA! Šta ako moje dete bude sledeće?

Foto: ST/Nemanja Pančić

Na licima ljudi vidi se ispijenost. Iscrpljeni pogled u telefone dok jedni drugima pokazuju najsvežije vesti i bilans mrtvih - a onda i komentar: "Bože šta je sa nama". Na to pitanje niko nema pravi odgovor, a utehnu pruža samo pogled razumevanja sa druge strane stola., prenosi Telegraf.

I ne samo da se tuga ogleda u očima građana, već se čuje i glasu. Stah je nadvladao nakon dva nemilosrdna dana, a iako su udaljeni od krvavog mesta zločina, Novosađani se plaše za svoju decu i njihovu budućnost. Tako se u tihoj bašti, dok se čula samo po koja reč sagovornika za stolovima, začuo i apel jedne uplašene sestre.

"Gde sada ideš?", pitala je čekajući odgovor sa druge strane žice, a onda i upozorila:

"Dobro, idi na fakultet, odradi to što treba i molim te, ali molim te, trk kući. Ne zadržavaj se, vidiš šta se dešava!", rekla je devojka i prekinula poziv zamišljeno gledajući u daljinu.

Sa druge strane bašte čule su se i priče drugih građana da su deca izgubila poverenje u one koje viđaju svaki dan.

"Devojčica je čekala lift, i kada sam otvorila vrata i pitala da li silazi, stidljivo je krenula ka njemu, pa stala. A onda je odmahnula glavom i dodala da će ipak sačekati tatu. Brzo se odmakla od mene...", čulo se svedočenje žene iz komšiluka.

Republika

Foto: Printscreen/Instagram

Uroš Blažić, masovni ubica

Ulice su tihe, a u ponekim prodavnicama slušaju se sonate u molu koje dodatno pojačavaju bol. Igrališta su prazna, a i ono malo dece što je tu, uplašeno gleda oko sebe dok trči za loptom koja slučajno odleti na drugi kraj ulice.

Đaci pognutih glava ulaze u dvorišta škola držeći se većih grupa dok gledaju oko sebe.

Dva stravična zločina svakako su ostavila trag na dušama građana cele Srbije. Kosta Kecmanović (13) u jutarnjim časovima u sredu ušetao je u OŠ "Vladislav Ribnikar" i započeo rafalnu paljbu u kojoj je živote izgubilo osam njegovih vršnjaka i voljeni čuvar Dragan V. Ranjeno je sedam osoba, među kojima je i nastavnica istorije.

Samo nekoliko sati nakon suza, sveća i cveća koje su građani juče posvetili preminuloj deci i Draganu, desila se nova tragedija. U blizini Mladenovca Uroš Blažić je u terorističkom aktu ubio 8 osoba, a ranio čak 14. Nakon masakra, Uroš je ukrao taksi vozilo i odvezao se do rođaka kod kog je prespavao. U toku hapšenja ponavljao je samo jednu reč - "poštovanje".

BONUS VIDEO: 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading