SESTRI UBICE SA VRAČARA BIĆE POTREBNA PSIHOLOŠKA POMOĆ: Stručnjaci o teškoćama sa kojima se suočava Kostina porodica

Autor:

Hronika

05.05.2023

16:15

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Socijalna radnica Ana Stanković izjavila je danas da je mlađa sestra maloletnog Koste, koji je u pucnjavi u školi "Vladislav Ribnikar" usmrtio devet, a ranio sedam osoba, pod jakim traumatskim iskustvom i da će joj biti neophodna adekvatna psihološka pomoć.

SESTRI UBICE SA VRAČARA BIĆE POTREBNA PSIHOLOŠKA POMOĆ: Stručnjaci o teškoćama sa kojima se suočava Kostina porodica

Foto: Republika.rs

Kosta Kecmanović

U Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar" na beogradskoj opštini Vračar, u sredu u 8.42 časa došlo je do pucnjave u kojoj je učenik te škole, koga je policija identifikovala kao Kostu Kecmanovića, ubio osmoro đaka, 7 devojčica i jednog dečaka, i radnika obezbeđenja, a ranio šestoro dece i jednu nastavnicu.

Kako navodi Ana Stanković, socijalna radnica, maloletna sestra izvršioca pomenutog krivičnog dela, susreće se sa izuzetno velikim teretom i jakom traumom za koju je u dužem vremenskom periodu, napominje Stankovićeva, neophodna adekvatna psihološka pomoć i podrška, pišu Novosti.

- Da bi neko postao sociopata, uvek se polazi od više faktora, prvenstveno tih genetskih predispozicija, ali u velikom broju slučajeva i samo okruženje, a pogotovo porodični faktori mogu da utiču na poremećaje, odnosno eskalaciju poremećaja strukture ličnosti - objasnila je ona - navodi Stankovićeva za Novosti.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

 

Komentari (0)

Loading