DEVET PSIHOLOGA NA TERENU: Učenici i roditelji iz "Ribnikara" u teškom psihičkom stanju

Autor:

Hronika

05.05.2023

14:14

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nastavnici takođe u teškom psihičkom stanju.

DEVET PSIHOLOGA NA TERENU: Učenici i roditelji iz "Ribnikara" u teškom psihičkom stanju

Foto: ST/Nemanja Pančić

Ministarka zdravlja Danica Grujičić kazala je danas da je devet psihiloga na terenu usled potrebe roditelja i učenika Osnovne škole " Vladislav Ribnikar" pogodjenih masakrom u kojem je ubijeno  osmoro dece, a šestoro ranjeno. 

Život je u pucnjavi sedmaka ove škole izgubio radnik obezbedjenja Dragan Vlahović dobri čika kojeg ne mogu da prežale ni osnovci ni roditelji koje je srdačno dočekivao, a hicima iz pištolja pogodjena je i nastavnica istorije Tatjana Stevanović koja se bori za život.

Strašna tragedija uznemirila je gradjane Srbije, a posebno one koji su svakog radnog dana boravili u školi.

- Pogodjeni smo stašno da se rečima  ne može opisati. Izgubili smo decu najbolje prijatelje naše dece koja su samo čudom spasena od metka druga. Brinu svi za živote drugara koji su u bolnicu i nastavnicu koja je teško povredjena.  Danas se na sve to dogadja tragedija sličnih razmera u Mladenovcu. Ne osećamo se bezbedno, ne smemo da izadjemo na ulicu jer je pitanje jos koliko ludaka ima oko nas, spremnih da pucaju. Potrebna nam je pomoć psihologa da bi decu osnažili da opet idu u školu - rekla je Olivera Lj. majka jednog učenika škole za Republiku. 

Naša sagovornica kaže da su nastavnici škole na Vraćaru ovih dana okružene cvećem za ubijene andjele, takodje u lošem psihičkom stanju i da su i njima potrebni podrška i pomoć da bi stali pred djake kojima su prijatelji ubijeni.

- I nastavnici ne znaju kako dalje . Razgovarala sam sa nekim od njih. Neprestano plaču za decom koja su nastradala i nije im jasno kako će se prevazići situacija. Braća i sestre pogodjene dece koja takodje idu u njihovu školu,  govore roditeljima da neće da idu u školu i uznemirena su strahovito - objašnjava uznemirena žena. 

Psiholozi su saglasni da je situacija dramatična i neizvesna i da će čitavom srpskom društvu biti tesko da se vrati u normalan tok i život kakav je bio pre krvavog pohoda dečaka na Vračaru.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading