"TATA, DOĐI PO MENE, UMIREM" Otac upucanog mladića primio stravičan poziv oko 23 časa, dok je Blažić već uveliko ubijao po Malom Orašju i Duboni!

Autor:

Hronika

04.05.2024

22:38

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Po dolasku na lice mesta, zatekli su scenu koja ih je duboko potresla.

"TATA, DOĐI PO MENE, UMIREM" Otac upucanog mladića primio stravičan poziv oko 23 časa, dok je Blažić već uveliko ubijao po Malom Orašju i Duboni!

Foto: ST/Nikola Mutić, Printscreen

Uroš Blažić

Užasavajući događaj u selu Malo Orašje šokirao je celu zajednicu kada je dvadesetogodišnji Nemanja Ilić ranjen u pucnjavi koju je izvršio Uroš Blažić. Nemanjin otac je svedočio u tužilaštvu o toj kobnoj noći, pružajući uvid u dramatične trenutke kada je saznao za pucnjavu i pronašao svog sina.

Nemanjin otac je ispričao kako je primio poziv od svog sina u kritičnoj noći, koji je rekao: "Tata, dođi po mene, umirem." Bez ikakvih detalja o tome šta se zapravo dogodilo, otac je odmah krenuo sa svojim bratom ka spomeniku gde su se mladi okupljali. Po dolasku na lice mesta, zatekli su scenu koja ih je duboko potresla.

- Moj sin je otišao u večernjim satima sa svojim društvom kod spomenika. Namera im je bila da se okupe i da proslave Đurđevdan ranije, zbog nastupajućih dana žalosti. Bio sam kod kuće, kada me je u 22.36 sati pozvao sin i rekao: "Tata, dođi po mene, umirem". Nije mi rekao šta se desilo, a ja sam odmah seo u auto sa svojim bratom i otišao do spomenika. Kada sam ušao u prostor oko spomenika, video sam da tu leži pet mladića, od kojih je jedan bio moj sin. Primetio sam da on i još dvojica daju znake života i da su u svesnim stanju i komunikativni. Za ostale nisam bio siguran, ali ostala tri mladića vizuelno nisu davali znake života - ispričao je Nemanjin otac.

Nemanjin otac je opisao kako je zatekao pet mladića, među kojima je bio i njegov sin, teško ranjenih. Tri mladića su bila u svesnom stanju i komunikativna, dok su ostala trojica ležala bez znakova života. Prizor je bio jeziv, sa mladićima prekrivenim ranama i krvlju, a otac je odlučio da dokumentuje situaciju fotografijama kako bi pomogao istrazi.

- Svog sina sam ugledao pravo od kapije, sa leve strane na zemlji, a pored njega su bila još dva mladića. Video sam da je pored dece na zemlji mnogo krvi, ali nisam mogao da vidim gde su sve pogođeni jer je bilo mračno. U tom momentu mi je ppalo na pamet da svojim telefonom fotografišem lice mesta jer sam pretpostavljao da će fotografije kasnije da budu korisne policiji. Moj brat i ja smo mog sina stavili u auto i odvezli smo ga u Urgentni centar Smederevo, a usput smo videli da dolaze kola Hitne pomoći - dodao je.

Nemanja je prevezen u Urgentni centar Smederevo, gde je brzo operisan zbog više prostrelnih i ustrelnih rana. Otac je tek kasnije saznao detalje o pucnjavi koja je potresla njihovu zajednicu, shvatajući da je ista osoba pucao i na drugom mestu. Uznemirujući događaj ostavio je trajne posledice na živote mladića i njihovih porodica.

- Tek kasnije sam saznao šta se te noći zapravo dogodilo. Rekli su mi da je neko pucao na decu koja su bila okupljena kod spomenika, a saznao sam da je ista osoba pucala i u Duboni - zaključio je svoj iskaz.

(Telegraf)

BONUS VIDEO

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading