KAKO DA ZAUSTAVI NOVAKA? Rud OTKRIO šta je potrebno da UČINI!

Autor:

Sport

11.06.2023

08:51

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Norvežanin igra protiv najboljeg tenisera Srbije za prvu grend slem titulu u karijeri.

KAKO DA ZAUSTAVI NOVAKA? Rud OTKRIO šta je potrebno da UČINI!

Foto: Tanjug/AP

Kasper Rud

Iako je do finala stigao lakše nego što je bilo ko očekivao, deklasiravši u tri seta (poslednji sa nulom) favorizovanog Nemca Aleksandera Zvererva, niko uoči današnjeg duela protiv Novaka Đokovića ne daje šansu Norvežaninu.

Svestan je i on uloge autsajdera u kojoj se nalazi, pa je pred meč sa Noletom izneo očekivanja:

- Biće teško, to je sigurno. Igra za svoj 23. trofej, a ja za prvi. Pokušaću da uživam u trenutku. Tako sam razmišljao i prošle godine, ali nije mi išlo. Želeo bih da sada budem bolji. Da vidimo da li sam nešto naučio. Sjajan je osećaj vratiti se. Na početku turnira nisam mislio, niti sam verovao, da ću u finale. Ovo će mi sigurno biti najteži izazov u ​​godini, da igram protiv Novaka. Daćemo obojica sve od sebe, da budemo spremni i da budemo na svoj najboljem nivou – uverava Kasper.

Đoković ima ubedljivih 4:0 u međusobnim duelima, dok Rud nije osvojio ni set protiv Srbina.

Republika

Foto: Tanjug/AP

 

- Novak odlično igra na ovom turniru, a na grend slemovima uvek podiže nivo. Nikada ga ranije nisam pobedio. Pokušaću da smislim bolji plan igre. Znam samo da ću morati da odigram najbolje što mogu, bolje nego ikada do sada, ako želim da imam bilo kakvu šansu. Pokušaću da igram bez velikog pritiska.

Usledilo je objašnjenje kako će to izgledati:

- Stvar je u tome da ne razmišljam o tome da "treba" da pobedim u ovom meču. To je reč koju pokušavam da izbegnem. U finalu sam, bile su ovo sjajne dve nedelje, bez obzira šta će se desiti u nedelju. Ponekad igraš svoj najbolji tenis kada ne razmišljaš previše o tome. Ako pomislite, oh, blizu sam pobede, možete da postanete napeti. Možda se upravo to dogodilo Alkarazu. Znam da će to biti dug, maratonski meč, igraću poen po poen, daću sve od sebe, pa da vidimo kako će to ići – istakao je Kasper Rud.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading