ŠOK U AUSTRALIJI! Favorit LETI sa turnira!

Autor:

Sport

02.01.2023

08:24

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ovo nije očekivao

ŠOK U AUSTRALIJI! Favorit LETI sa turnira!

Foto: Tanjug/AP

Danil Medvedev i Feliks Ože-Aljasim

Već na samom startu ATP turnira iz serije 250 u Adelejdu prisustvovali smo ogromnom iznenađenju.

Kanađanin Feliks Ože-Aljasim eliminisan je u prvom kolu od domaćeg tenisera Alekseja Popirina rezultatom 2:0 (6:4, 7:6). Na ovaj način drugi nosilac turnira u Adelejdu je već odleteo i neće moći da se bori za titulu, pa je Novaku olakšan posao ako stigne do finala.

Ože-Aljasim i Popirin dugo su držali svoj servis u prvom setu, a Australijanac je do brejka došao u samom finišu, pa je tako stigao do 1:0.

Republika

Foto: Tanjug/AP

Feliks Ože-Aljasim

 

Delovalo je da će se drugi nosilac turnira uspeti da se vrati u meč kada je uzeo brejk u drugom setu, međutim Popirin je uzvratio, otišlo se u taj-brejk i tu je uspeo da slavi za konačnih 2:0.

U narednom kolu trenutno 120. igrač planete koji je u glavni žreb Adelejda stigao kao kvalifikant, igraće protiv Amerikanca Markosa Đirona koji je sa 2:1 savladao Francuza Rišara Gaskea (7:6, 6:7, 7:5).

Novak Đoković i Miomir Kecmanović takođe su počeli svoj put na turniru u Adelejdu. Kecmanović je u prvom kolu singla sa 2:0 počistio domaćeg tenisera, Kristofera O'Konela (6:4, 6:4), dok je Đoković eliminisan iz konkurencije dublova pošto je u paru sa Vašekom Pospišilom poražen od kombinacije Eskobar - Brkić sa 2:1.

U prvom kolu singla Novak će u noći između ponedeljka i utorka igrati protiv Francuza Konstanta Lestjena, a ukoliko ga savlada protivnik će mu biti još jedan teniser iz Francuske, Kventin Alis koji je u prvoj rundi bio bolji od Džordana Tompsona.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading