DOMAĆIN POČIŠĆEN! Srbin godinu počeo MAESTRALNO!

Autor:

Sport

02.01.2023

08:07

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nastaviće svoj put u Adelejdu.

DOMAĆIN POČIŠĆEN! Srbin godinu počeo MAESTRALNO!

Foto: Tanjug/AP

Miomir Kecmanović plasirao se u drugo kolo ATP turnira iz serije 250 koji se održava u Adelejdu pošto je u dva seta bio bolji od domaćeg tenisera, Kristofera O'Konela (6:4, 6:4).

Ako se po jutru dan poznaje - biće ovo fenomenalna godina za Kecmanovića koji je pokazao odličnu igru i nije imao previše problema da stigne do pobede.

Odmah je Srbin ušao jako koncentrisano u meč, pa je već u prvom gemu, napravio brejk. Ovo je bilo dovoljno za osvajanje prvog seta pošto je do kraja ovog perioda igre Kecmanović servirao fenomenalno.

Republika

Foto: Tanjug/AP

Miomir Kecmanović

 

Drugi deo igre je počeo istovetno, Kecmanović je ponovo u prvom gemu oduzeo set rivalu, ali je posle toga Australijanac u četvrtom gemu uzvratio. Bilo je neizvesno sve do 4:4, kada je Miomir još jednom oduzeo servis rivalu i na kraju slavio. 

U sledećem meču, Kecmanović će igrati protiv boljeg iz duela Medvedev (Rusija) - Sonego (Italija). 

Novak Đoković je takođe počeo svoj put na turniru u Adelejdu, ali u konkurenciji dublova. Nole je u paru sa Vašekom Pospišilom poražen od kombinacije Eskobar - Brkić (2:1) i ovo je bilo odlično zagrevanje za meč protiv Francuza Konstanta Lestjena koji Đokovića čeka u noći između ponedeljka i utorka.

Republika

Foto: Tanjug/AP

Novak Đoković

 

Ako savlada Lestjena, Đoković će igrati protiv još jednog Francuza, Kventina Alisa koji je u dva seta savladao domaćeg tenisera Džordana Tompsona (6:4, 6:4)

I Kecmanoviću i Đokoviću, turnir u Adelejdu je generalna proba pred Australijan open koji počinje 16. januara, a završava se 29. istog meseca.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading