KAKVE REČI! Novak dobio NEOČEKIVANO PRIZNANJE!

Autor:

Sport

01.01.2023

10:36

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Sve pred start nove teniske sezone.

KAKVE REČI! Novak dobio NEOČEKIVANO PRIZNANJE!

Foto: Tanjug/AP

Rafael Nadal i Danil Medvedev

Najbolji srpski teniser Novak Đoković nalazi se u Australiji.

Nole će se za Australijan open, koji je na programu od 16. do 29. januara, zagrevati u Adelejdu gde će u singlu i dublu igrati na turniru iz serije 250.

I pored toga što je u pitanju turnir iz ove kategorije, spisak kvalitetnih igrača u Adelejdu je zaista dug. Đoković bi u polufinalu mogao da se susretne sa Danilom Medvedevim, a ovaj je pred start turnira izneo puno reči hvale o Srbinu.

Republika

Foto: Tanjug/AP

Novak Đoković

 

Stvarno volim da igram sa Novakom, mislim da imamo veoma lep rivalitet i uvek smo u našim mečevima pokazivali veoma dobar nivo tenisa. To me mnogo motiviše da dođem do polufinala i ako je tu, odlično. Ako nije tamo, to bi značilo da je neko uspeo da pobedi najspremnijeg tenisera sveta u ovom trenutku - rekao je Danil Medvedev, pa dodao:

- Nivo igrača u Adelejdu je brutalan, kao da je turnir iz serije 500. Fantastično je što ću imati priliku da se merim sa najboljima na svetu već na prvom događaju u godini, daće mi ritam za grend slem. Znao sam da će to biti težak žreb i veoma sam uzbuđen što ću to nastupati ovde.

Republika

Foto: Tanjug/AP

Danil Medvedev

 

Prisetio se Medvedev i prošlogodišnjeg finala Australijan opena kada je vodio sa 2:0 u setovima protiv Nadala, ali je na kraju ipak poražen.

- Imao sam nekoliko teških trenutaka u karijeri i uvek sam nalazio način da se vratim na najbolji način, tako da sam siguran da će isto biti i sada. Taj meč me je mnogo boleo, ali me sada motiviše. Veoma je teško predvideti šta može da se desi jer se svake godine u borbu pridružuju mladi igrači, a moramo da računamo i na ljude poput Zvereva i Tima, koji žele da povrate svoju najbolju igru. Posebno se izdvaja Karlos Alkaras, koji je broj 1 i igra neverovatan tenis. Mislim da je jedini način da uspete tako što ćete se fokusirati na sebe i unaprediti svoju igru - zaključio je Medvedev.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading