NEMA MU RAVNOG: Novak Đoković OBORIO još jedan rekord i ostavio VELIKOG RIVALA iza sebe!

Autor:

Sport

06.12.2022

12:16

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Malo je rekorda koji nisu u njegovom vlasništvu.

NEMA MU RAVNOG: Novak Đoković OBORIO još jedan rekord i ostavio VELIKOG RIVALA iza sebe!

Foto: Tanjug/AP

Novak Đoković

Novak Đoković, proslavljeni srpski teniser, trijumfalno je završio godinu, pošto je u finalu Završnog mastersa u Torinu savladao Kaspera Ruda sa 2:0.

Đoković je u Torinu zabeležio pobedu na svih mečeva, što mu je na kraju, uz glavnu nagradu, donelo i 4.740.300 dolara, što je najveća pojedinačna nagrada koju je jedan teniser uspeo da osvojio na nekom turniru.

S' obzirom da je kraj godine, ATP je odlučio da izbacio listu sa zaradama svih tenisera u prošloj godini, a i pored toga što mu je bilo zabranjeno da nastupi na dva Grend slema, odnosno četiri Mastersa, Đoković se nalazi na drugom mestu, sa gotovo 10 miliona dolara u prethodnoj sezoni.

 

 

Bolji od našeg tenisera je samo Karlos Alkaras, trenutno prvi teniser sveta, koji je jedini probio granicu od 10 miliona,a skupio je nepunih 200 hiljada više od Đokovića. Iza Novaka se nalazi i Rafael Nadal, koji ima devet 9.368 miliona, a najboljih pet kompletiraju Kasper Rud i Stefanos Cicipas.

Teniseri su sada na pauzi, a zatim ih čeka nekoliko egzibicionih turnira krajem godine. Posle toga će se igrači preseliti u Australiju, gde će biti organizovano nekoliko pripremnih turnira, pred glavni događaj na startu sezone, a to je Australijan open, koji će biti održan od 16. do 29. januara u Melburnu.

Titulu će braniti Nadal, koji je savladao Danila Medvedeva sa 3:2.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading