NEVEROVATAN USPEH ĐOKOVIĆA: Novak napravio VELIKI skok na ATP listi - napada prvo mesto na Australijan openu!

Autor:

Sport

21.11.2022

07:40

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

O uspesima Novaka Đokovića ove sezone će se pričati.

NEVEROVATAN USPEH ĐOKOVIĆA: Novak napravio VELIKI skok na ATP listi - napada prvo mesto na Australijan openu!

Foto: Tanjug/AP

Novak Đoković sa peharom Završnog mastersa u Torinu

Iako je nastupio na samo 14 turnira, iako mu je zabranjen nastup na dva Grend slema i četiri Masters turnira, Novak Đoković je godinu završio na 5. poziciji ATP liste.

Nakon trijumfa nad Kaserom Rudom u finalu Završnog mastersa u Torinu, srpski teniser je u italijanskom gradu stigao do brojke od 1500 ATP bodova, što je maksimum na ovom turniru, i osvaja se ukoliko teniser upiše svih pet pobeda na turniru.

Foto: Tanjug/AP

Đoković je u Torinu osvojio svoj šesti Završni masters

Novak je upravo to i uradio, pa je na najnovijoj ATP listi na petom mestu, sa nešto više od 2000 bodova manje od Karlosa Alkarasa, koji je i dalje prvi na svetu. Iza Alkarasa ide Rafael Nadal, a na poziciji broj tri je došlo do promene, pošto je Kasper Rud pretekao Stefanosa Cicipasa.

Iza Novaka slede Feliks Ože Alijasim, zatim Danil Medvedev, koji je pao dve pozicije, a na osmom mestu je Andrej Rubljov. Prvih deset kompletiraju Tejlor Fric i Hubert Hurkač, koji je na "mala vrata" ušao u TOP 10, pošto ima samo 17 bodova više od Holgera Runea.

Foto: printscreen/atptour.com

Novak godinu završava kao 5. igrač sveta

Od ostalih srpskih tenisera, Miomir Kecmanović je skočio za jednu poziciju, pa je sad na 29. mestu ATP liste, dok je Filip Krajinović 55. na svetu.

Turnirom u Torinu je završena sezona individualnih turnira, a do kraja godine je ostao još Dejvis kup, koji se ove nedelje igra u Španiji. Zatim, posle nekoliko egzibicionih turnira krajem godine, sledi selidba u Australiju, gde nas u januaru očekuje prvi Grend slem sezone u Melburnu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

Komentari (0)

Loading