SADA JE ZVANIČNO: Poznato ko Đokoviću stoji na putu do ISTORIJE!

Autor:

Sport

03.11.2022

09:45

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Lista je sada i konačno kompletirana.

SADA JE ZVANIČNO: Poznato ko Đokoviću stoji na putu do ISTORIJE!

Foto: Tanjug/AP

Novak Đoković

Nakon sinoćnjih mečeva na Mastersu u Parizu poznati su svi učesnici završnog turnira u sezoni, na kom će učestvovati najboljih osam tenisera u sezoni.

Poslednja dva mesta u Torinu su obezbedili Andrej Rubljov i Ože-Alijasim. Rus je do tog uspeha stigao pobedom nad Džonom Iznerom, dok je Kanađanin mesto u Torinu obezbedio trijumfom protiv Mikela Imera. Sada je konačno Novak Đoković saznao imena svih rivala na turniru u Italiji.

Na Mastersu u Torinu učestvovaće sledeći teniseri:

Karlos Alkaras (Španija)

Rafael Nadal (Španija)

Stefanos Cicipas (Grčka)

Kasper Rud (Norveška)

Danil Medvedev (Rusija)

Andrej Rubljov (Rusija)

Feliks Ože-Alijasim (Kanada)

Novak Đoković (Srbija)

Priliku da dođe do istorijskog rezultata imaće i Novak Đoković, koji će se u Italiji naći i pored toga što i dalje nije obezbedio mesto u najboljih osam tenisera na kraju sezone. Razlog je jedno od pravilo ATP-a, koje garantuje da svi osvajači Grend slem titula u jednoj sezoni imaju mesto na završnom Mastersu, ako sezonu završe među najboljih 20 tenisera sveta, što je Novak još odavno osigurao.

Ukoliko slavi u Torinu, Novak će u jednoj godini osvojiti titule na turnirima iz svih pet različitih kategorija. Slavio je u Tel-Avivu, na turniru iz kategorije ATP 250, a sledeće nedelje je u Astani stigao do trofeja u konkurenciji ATP 500.

Osvojio je i jedan Masters, pošto je trofej podigao u Rimu, a takođe ima i jedan Grend slem, onaj iz Londona. Fali mu još završni Masters i kompletiraće svih pet kategorija u jednoj sezoni, što je do sada pošlo za rukom samo Rodžeru Federeru.

Masters u Torinu počinje u nedelju 13. novembra, a traje sve do nedelje 20. novembra, kada ćemo saznati ime pobednika poslednjeg turnira u sezoni.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading