NOVI FRANCUZ PRETI ĐOKOVIĆU! Novak saznao ŠTA GA ČEKA!

Autor:

Sport

02.01.2023

07:54

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Najbolji srpski teniser imaće vremena da napravi plan.

NOVI FRANCUZ PRETI ĐOKOVIĆU! Novak saznao ŠTA GA ČEKA!

Foto: Tanjug/AP

Novak Đoković

Novak Đoković nalazi se u Australiji gde je počeo novu tenisku sezonu.

Đoković je u prvom meču u Adelejdu poražen i to u konkurenciji dublova. Od Đokovića i Pospišila bila je bolja kombinacija Eskobar - Brkić i to sa 2:1 u setovima, ali je ovo bilo samo zagrevanje za najboljeg srpskog tenisera.

On će u noći između ponedeljka i utorka prvi put izaći na teren u singl konkurenciji gde će mu protivnik biti Francuz Konstant Lestjen.

Ovo će biti njihov prvi međusobni meč. Lestijen do sada nije osvojio niti jednu titulu u karijeri, a najbolji rang mu je bilo 61. mesto ostvareno prošle godine u oktobru. Ako savlada Lestjena, Đoković će u drugom kolu igrati protiv još jednog Francuza, Kventina Alisa.

Novi Francuz pripretio je Đokoviću tako što je na startu turnira u Adelejdu eliminisao domaćeg tenisera, Džordana Tompsona, rezultatom 2:0 (6:3, 6:4). Alis je trenutno 64 igrač planete i protiv Novaka je igrao samo jednom - na Australijan openu 2016. godine. 

Naravno, taj meč je u svoju korist rešio najbolji srpski teniser i to prilično ubedljivo - 6:1, 6:2, 7:6.

Ako prođe prve dve runde, Đoković će do finala za protivnike moći da ima Kanađanina Denisa Šapovalova, a zatim i Rusa Danila Medvedeva.

Sa druge strane žreba do finala je projektovano da dođe Feliks Ože-Aljasim, bar kada se gledaju favoriti.

Po završetku turnira u Adelejdu Đokoviću sledi put u Melburn gde će se od 16. do 29. januara boriti da stigne do desete titule na prvom grend slemu sezone - Australijan openu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

Komentari (0)

Loading