SRBIJA JEDVA UŠLA U FINALE: Otkriveni rezultati GLASANJA, evo ko nas je od komšija ISPOŠTOVAO u finišu takmičenja!

Autor:

Zabava

12.05.2024

09:20

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Srpska predstavnica imala je u zbiru ukupno 54 boda, koji su je smestili na 17. mesto, a sada je otkriveno kako je publika glasala!

SRBIJA JEDVA UŠLA U FINALE: Otkriveni rezultati GLASANJA, evo ko nas je od komšija ISPOŠTOVAO u finišu takmičenja!

Foto: Youtube.com/printscreen/Eurovision Song Contest

Nakon velikog finala Evrovizije, koja je ove godine održana u Švedskoj, pobedio je e predstavnik Švajcarske Nemo sa pesmom "The Code", dok je srpska predstavnica Teya Dora zavrišla na 17. mestu. Ona je Srbiju predstavlja sa numerom "Ramonda", e evo koje su zemlje prepoznale kvalitet naše kompozicije i Teodorin nastup nagradile poenima.

Republika

Foto: Credit: Antti Aimo-Koivisto / imago stock&people / Profimedia

Nemo, predstavnik Švajcarske pobedio na Evrosongu u Švedskoj

Hrvatski žiri, koji je 12 poena dodelio Portugalu, predstavnici Srbije dao je 3 boda.

Žiri Albanije dao nam je 1 poen, dok je Švajcarskoj udelio maksimalnih 12.

Žiri Danske nagradio je Teya Doru sa 2 poena, a žiri Jermenije sa 5 poena. 

Slovenija je našoj predstavnici dala 4 poena, koja nam prošle godine dodelila nijedan bod.

Žiri Portugalije je za predstavnicu Srbije rezervisao 1 poen, kao i žiri Irske.

Pored 22 boda koje smo prikupili od žirija, što nas je smestilo na 18. poziciju, usledili su i glasovi publike, koji su nam u završnici obezbedili 17. mesto.

Naime, Teya je od strane publike nagrađena sa dodatna 32 poena, što je u zbiru 54 poena. Hrvatska publika nam je dala 12 poena, narod iz Slovenije 5, Švajcarci 5 poena, publika iz Austrije takođe 5 poena, publika sa Malte 3, i Albanci 2 poena. 

Republika

Foto: Youtube.com/printscreen/Eurovision Song Contest

Teya Dora zauzela je 17. mesto sa ukupno 54 boda

Podsećamo, veliko finale ovogodišnjeg Evrosonga do samog kraja bilo je napeto. Hrvatska je nakon glasova publike u jednom momentu izbila na prvo mesto i tada se odlučivalo između Bejbi Lazanje i Švajcarca Nema, da bi u zbiru glasova ipak pobedu odnela Švajcarska.

Republika

Foto: Credit: Jessica Gow/TT / AFP / Profimedia

Bejbi Lazanji izmakla pobeda

Interesantno je pomenuti da je naša Teodora jedva prošla u finale. Kada su objavljeni rezultati glasanja i iz polufinalnih večeri, ispostavilo se da je naša zemlja imala najmanje poena, odnosno, 47 poena sa kojima smo se u polufinalu našli na 10. mestu. 

 

U prvom polufinalu najviše poena (prema broju pristiglih glasova) imala je Hrvatska - 177. Zatim idu Ukrajina -173, Irska - 124. Zatim slede Italija, Luksemburg, Kipar. 

Druge polufinalne večeri najviše glasova publike dobio je Izrael -194, a druga je bila Holandija, koja je diskvalifikovana - sa 182 poena. Zanimljivo je i da je Švajcarska, kao zemlja pobednica, u polufinalu bila tek četvta - sa 132 boda. 

BONUS VIDEO: 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
Ljubomir

13.05.2024 08:24

Sta ima neko da nas ispostuje ili ne ispostuje od komsija? Pesma ili je dobra ili nije i to je to a ovde konkretno slabo ima i reci i muzike pa sta ste ocekivali drugo ?Da cujem gde ce ikada neko na nekom veselju otpevati ovu pesmu ? Za mesec dva se necete ni setiti koja nas je pesma predstavljala! Molitvu i danas slusate na radiju kao i pesmu Z Joksimovica a ovo je bezveze da ne upotrebim neki pogrdniji naziv jer nece objaviti! ovo je moje misljenje a verujem i mnogih