STIŽE KIŠA! U naredna dva sata počinje da pada u OVIM delovima Srbije, U CELOJ ZEMLJI NA SNAZI I METEOALARM!

Autor:

Vesti

12.05.2024

09:07

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Biće i grmljavine!

STIŽE KIŠA! U naredna dva sata počinje da pada u OVIM delovima Srbije, U CELOJ ZEMLJI NA SNAZI I METEOALARM!

Foto: RHMZ/printscreen, Tanjug/AP, Shutterstock

Nestabilno vreme biće danas u celoj zemlji, a Republički hidrometeorološki zavod (RHMZ) najavio je i padavine.

- U naredna dva sata u južnoj Bačkoj, Sremu, Banatu i Pomoravlju mestimično kiša. U pojedinim delovima Beograda povremeno kratkotrajna kiša - piše u najavi RHMZ.

Upaljen žuti meteoalarm

U Srbiji je danas na teritoriji cele zemlje na snazi žuti meteoalarm zbog grmljavine.

Vreme može biti opasno (potencijalno). Vremenske pojave koje su prognozirane nisu neuobičajene, ali je potreban oprez ako planirate aktivnosti koje su izložene meteorološkom riziku. Treba nastaviti sa informisanjem o očekivanim meteorološkim uslovima. Ne preduzimajte nepotrebne rizike, pojašnjava RHMZ.

Foto: RHMZ/printscreen

Žuti meteoalarm

Kada je meteoalarm na snazi zbog grmljavine, znači da se upozorava na ovu pojavu sa ili bez padavina.

- Rizik od udara groma, opasnost za život ljudi i životinja, problemi u radu svih uređaja koji koriste električnu energiju, rizik od iniciranja pojave vatre, problemi u telekomunikacijama. Mogući problemi u transportu električne energije zbog udara groma. Moguća je lokalna pojava intezivnih pljuskova, bujica i jakih udara vetra sa štetama na pokretnoj i nepokretnoj imovini - navodi se.

Prema prognozi RHMZ za idućih sedam dana, u ponedeljak će biti pretežno sunčano, osim na istoku Srbije gde se uz promenljivu oblačnost još ponegde očekuje kratkotrajna kiša ili pljusak. Zatim će biti promenljivo oblačno vreme sa sunčanim intervalima. Kiša i lokalni pljuskovi sa grmljavinom u utorak i sredu mestimično se očekuju na zapadu i jugu naše zemlje, a u drugoj polovini sedmice ponegde i u ostalim predelima. U košavskom području će od srede jugoistočni vetar biti u pojačanju.

BONUS VIDEO

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading