PIKSI O NESUĐENOM POJAČANJU I JOVIĆU: Luka mora da se izbori, SAVEST MI JE ČISTA!

Autor: M. M.

Sport

24.11.2023

18:39

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Selektor fudbalera o bitnim temama.

PIKSI O NESUĐENOM POJAČANJU I JOVIĆU: Luka mora da se izbori, SAVEST MI JE ČISTA!

Foto: Starsport

Luka Jović i Dragan Stojković Piksi

Dragan Stojković Piksi, selektor fudbalera Srbije, govorio je o aktuelnim temama nakon što su njegovi izabranici izborili plasman na Evropsko prvenstvo 2024. godine.

Navijače zanima status mladog veziste Aleksandra Pavlovića (19) iz minhenskog Bajerna, odnosno zašto je izopštio Luku Jovića sa poslednjeg spiska.

- Jović mora da se izbori za minutažu. I kada igra, mora da igra dobro. Nije samo važno da bude na terenu, moraš i da pokažeš nešto. Kako za njega, to važi i za sve druge igrače. Moj stručni štab i ja gledamo svaku utakmicu. Sve informacije imam. Ne može nijedno vaše pitanje da me iznenadi. Kažete, Pavlović je u Bajernu sad potpisao... Godinu i po dana znam za to dete. Mogu da vam opišem kompletno njegovo porodično stanje. Nije da neko sedi i ne radi ništa. Ipak, ono što je važilo za Katar da imamo 26 igrača, sada se smanjuje za tri. Trojica u odnosu na Mundijal otpadaju. Pratićemo sve, formu igrača, minutažu, jer ko želi da bude na spisku mora to da zasluži - kaže Dragan Stojković u intervjuu za portal "Mocart sport".

Selektor dodaje da konačnu odluku na kraju donosi samo on.

- Ne mogu o imenima, ali ima, naravno, igrača koji su vrlo interesantni, koje pratimo, gledamo i pitanje je momenta kada će dobiti šansu. Na kraju krajeva, u opisu mog posla je to da ne sme da bude nikakvih iznenađenja. I ako mi postavite pitanje, ja moram da imam odgovor. Igrače u Švedskoj, Norveškoj, u Švajcarskoj, Nemačkoj, jednostavno moram da znam. Kada budu pozivi, sami ćete videti da li se neko novi priključio. Uvek će biti i nečijih želja iz interesa. Ne zato što ti taj misli dobro. On gleda samo da ti ugura nekog igrača, da vidi nekog svog tu, jer to strašno podiže cenu. A, otkako sam selektor tih stvari nema i neće ih ni biti. Odluku donosim samo ja - jasan je Piksi.

Tema je bila i forma Tadića, Milinković Savića, ali i zbog čega Lazar Samardžić nije dobijao veću minutažu.

- Savest mi je čista, na spavanje odlazim potpuno miran, zato što su te odluke donesene iz nekog mog fudbalskog ubeđenja. Svaki dobar igrač ima mesta u timu i poželjno ga je imati. Kvalifikacije za Mundijal su pokazali da Tadić i Sergej mogu da igraju zajedno. Neko će i dalje reći da ne mogu, ali na kraju ja odlučujem, to je moja odgovornost. Sada protiv Bugara se desilo da mi jedan kaže što nisam stavio Mitrovića i Vlahovića od početka zajedno. Rekao sam mu: "Dobro, to ćeš ti kad budeš selektor, ti ćeš to najbolje znati". Pa, mesec dana ranije su me kritikovali i govorili da guše jedan drugog. Vodim računa da budem jasan i kada je u pitanju javnost, mediji, da ništa ne radim u rukavicama. Teško je Srbima ugoditi - naglašava Stojković.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading