REKAO DA NEMA NIŠTA DA PRIJAVI, MEĐUTIM CARINICI MU NISU POVEROVALI: Užas na prelazu Srpska Crnja, sumnja se pokazala kao opravdana! (FOTO)

Autor:

Hronika

14.05.2024

14:08

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Vozač automobila, koji je tvrdio da nema ništa za prijavljivanje, nije uspeo da prođe neprimećeno.

REKAO DA NEMA NIŠTA DA PRIJAVI, MEĐUTIM CARINICI MU NISU POVEROVALI: Užas na prelazu Srpska Crnja, sumnja se pokazala kao opravdana! (FOTO)

Foto: Uprava carina

U akciji sprovedenoj 14. maja 2024. godine, carinski službenici i policija su zajedničkim snagama sprečili pokušaj krijumčarenja ilegalnih migranata na prelazu Srpska Crnja. Krijumčarenje je otkriveno kada je automobil sa praznom autoprikolicom izazvao sumnju carinika prilikom redovne izlazne kontrole, a detaljan pregled je otkrio skrivene migrante u gazištima autoprikolice.

Vozač automobila, koji je tvrdio da nema ništa za prijavljivanje, nije uspeo da prođe neprimećeno. Carinici su, posumnjavši u istinitost njegove tvrdnje, odlučili da detaljno pregledaju vozilo. Njihova sumnja se pokazala opravdanom kada su pronašli četvoricu ilegalnih migranata skrivenih u skučenom i bezvazdušnom prostoru unutrašnjosti autoprikolice.

Nakon otkrića, ilegalni migranti zajedno sa vozačem, automobilom i prikolicom su preuzeti u dalju nadležnost policije i tužilaštva. Ova akcija je još jedan primer uspešne saradnje carinskih službenika i policije u sprečavanju ilegalnih aktivnosti na graničnim prelazima.


Krijumčarenje ilegalnih migranata predstavlja ozbiljan problem sa kojim se suočavaju zemlje širom sveta. Osim što predstavlja kršenje zakona, ova aktivnost često dovodi do ljudskih tragedija, rizika po bezbednost migranata, kao i opterećenja za državne institucije koje se bave kontrolom granica i migracionim procesima.

Akcija sprečavanja krijumčarenja ilegalnih migranata na prelazu Srpska Crnja predstavlja važan korak u borbi protiv ilegalnih aktivnosti na granicama. Ovaj događaj naglašava značaj saradnje između različitih službi i institucija u očuvanju bezbednosti i sprovođenju zakona.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading